Foto Unul dintre cele mai căutate restaurante din Cluj-Napoca e condus de trei... bistriţeni

Secretul succesului cu meniuri de sezon, rețete cu origini românești sau ingrediente locale a fost descoperit de trei bistriţeni la Cluj-Napoca. Aceştia au pe mână unul dintre cele mai căutate restaurante din oraş. 

Sute de clujeni le calcă pragul în fiecare zi celor de la Restaurant Rod, indiferent de vreme sau de vremuri. Se mănâncă bine și sănătos, la Rod, în Cluj. Așa li s-a dus vestea. Orice ai alege din meniu e o experiență culinară rafinată, preparate cu origini românești, gusturi reinterpretate și musai făcute cu ingrediente locale.

În fiecare an, Restaurantul Rod propune două meniuri diferite, de sezon, care nu se repetă în anii următori. Te bucuri câteva luni de rețetele din meniu. Iar apoi, la apariția noului meniu, ești sedus de noi arome și gusturi. Și uite așa, revii și revii, pentru că Rod dă dependență oricărui gurmand care i-a trecut pragul.

De fapt rețeta de succes a Restaurantuli Rod este scrisă de trei tineri bistrițeni: Octavian Ganea, Adrian Cosic și Corina Grama. Fac o echipă teribilă împreună. Și au reușit să impună în concurența acerbă din Cluj-Napoca un restaurant în care au mizat exclusiv pe calitate și originalitate.

Băieții se ocupă mai mult de partea administrativă, având grijă să nu lipsească nimic din ceea ce ar face să funcționeze restaurantul perfect, Corina Grama este Chef peste Chefii din bucătărie. Fiecare meniu din ultimii ani poartă amprenta gustului ei. Fiecare farfurie respectă până în cel mai mic detaliu instrucțiunile sale.

Nu mai puțin de 15 bucătari, unul mai bun ca altul, lucrează în bucătăria imensă și exemplar organizată din spatele Restaurant Rod. Fiecare – exact acolo unde se pricepe mai bine. Sunt bucătari dedicați pentru aperitive, feluri principale sau deserturi. Fiecare știe clar ceea ce are de făcut și totul funcționează ca un ceas.

„Într-un restaurant care se respectă este foarte importantă diviziunea muncii. Nu orice bucătar excelează la desert, de exemplu, dar cel care este cel mai bun și mai pasionat trebuie să se ocupe doar de asta”, a explicat Octavian Ganea, unul dintre proprietarii Restaurant Rod pentru Bistrițeanul.ro.

Comenteaza