Indianul care conducea Evalueserve Cluj a rămas aici pentru un startup

Indianul care conducea Evalueserve Cluj a rămas aici pentru un startup

Pushkar Chatterji a lăsat managementul centrului regional Evalueserve de la Cluj pentru a fonda un business care foloseşte inteligenţa artificială pentru a analiza fluxurile video din sistemele de supraveghere.

AiVA este  un start-up care foloseşte inteligenţa artificială pentru a analiza fluxurile video din sistemele CCTV şi care a fost fondat aici de Pushkar Chatterji care şi-a părăsit jobul din corporaţie pentru a lansa acest proiect în România, conform ZF.

„Investiţia a fost una semnificativă în acest proiect, iniţial ne-am susţinut din forţe proprii, dar apoi, la jumătatea anului trecut am de­marat discuţii pentru o finanţare, care s-a semnat în ultima săptămână a anului trecut. Avem 11 investitori care au plasat bani în AiVA, care sunt localizaţi în România, Austria dar şi SUA. Acum vrem să ne dezvoltăm astfel încât să avem motive ca la jumăta­tea acestui an să obţinem o finanţare de tip seed“, a declarat fondatorul AiVA.

El a lucrat pentru compania multinaţională Evalueserve înainte de a lansa propriile proiecte informatice. „Unul dintre finanțatori este un angel investi­tor bine cunoscut pe plan local. Un alt investitor, din SUA, este product manager la Facebook, cu o largă experienţă în business“.

Obiectivul său este de a valorifica investiţiile existente în infrastructurile de supraveghere video CCTV prin ataşarea unei soluţii de inteligenţă artificială care să permită extragerea de informaţii valoroase pentru business. Ne concentrăm pe analiza comportamentului uman în fluxurile video disponibile”.

În 2021 compania va începe expansiunea pe piaţa europeană. Cercetările sale arată că sunt 7.500 de hipermarketuri în Europa dintre care doar 360 în România pentru care s-ar preta soluţia. Pentru moment soluţia este concentrată pe hipermaketuri, pe lanţuri mari de retail dar se va îndrepta și către întreprinderile mici și mijlocii.

Evalueserve anunța, în 2016, schimbarea lui Chatterji la conducerea centrului clujean, care a administrat operațiunile din România timp de șapte ani. Centrul de la Cluj furnizează servicii de analiză clienţilor europeni. Evalueserve este o companie globală specializată în servicii de cercetare, analiză şi managementul datelor.

Comenteaza