Studiu. Locuințele din Cluj-Napoca au ajuns la același nivel cu cele din mari orașe europene

Studiu. Locuințele din Cluj-Napoca au ajuns la același nivel cu cele din mari orașe europene
| Foto: vadim.ungureanu.v.gmail.com - Depositphotos.com

Piața imobiliară din Cluj-Napoca a atins o nouă bornă istorică și poate fi comparată cu cea din Zagreb, Torino sau Riga.

Prețul mediu pe metru pătrat al locuințelor din Cluj-Napoca a ajuns la aproximativ 1.950 de euro, fiind similar cu cel din Zagreb (Croația), Torino (Italia), Riga (Letonia), Wroclaw (Polonia) sau Ostrava (Cehia) susține un studiu al Deloitte Property Index, Overview of European Residential Markets, citat de zf.ro

În cadrul acestui raport au fost analizate 68 de orașe din 23 țări, iar 17 dintre orașe au preţuri cuprinse între 1.000 şi 2.000 de euro pe metru pătrat în cazul locuinţelor.

Prețul mediu pe metru pătrat din Cluj-Napoca se apropie de cel al altor oraşe mari, precum Cracovia (Polonia/2.099 de euro/mp), Varşovia (Polonia/2.406 euro/mp) şi Budapesta (Ungaria/2.566 de euro/mp).

De asemenea, Cluj-Napoca se înscrie şi în rândul oraşelor în care locuinţele sunt mai scumpe decât cele din capitala ţării, alături de Barcelona (Spania/6.251 euro/mp), Anvers (Belgia/4.050 euro/mp) şi Milano (Italia/3.844 euro/mp).

Comenteaza