Studenții UBB vor avea acces în ocoalele silvice Romsilva în scopuri educaționale și de cercetare

Studenții UBB vor avea acces în ocoalele silvice Romsilva în scopuri educaționale și de cercetare

UBB Cluj a semnat un parteneriat cu Romsilva care prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenți la direcțiile și ocoalele silvice, precum și alte activități academice de cercetare.

Parteneriatul semnat prevede organizarea unor sesiuni de practică pentru studenţii UBB la direcţiile şi ocoalele silvice din cadrul R.N.P. - Romsilva, precum şi alte activităţi academice de cercetare şi de relaţie cu societatea, şi va fi semnat de Ziua Internaţională a Pădurilor (sărbătorită în fiecare an la data de 21 martie).

"Universităţile asigură un cadru adecvat pentru generarea şi transmiterea către studenţi a celor mai avansate cunoştinţe prin intermediul cercetării, al educaţiei, precum şi prin stagii de practică organizate în colaborare cu parteneri din mediul socio-economic şi cultural. Practica de specialitate desfăşurată în contexte reale, ecologice, sprijină viitorii specialişti în dobândirea timpurie a unor competenţe necesare pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii. Instituţiile de învăţământ superior creează împreună cu partenerii lor, din sfera privată sau publică, adevărate ecosisteme de inovare socială. Considerăm că un parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva este deosebit de relevant, deoarece sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a strategiilor noastre de dezvoltare instituţională, universităţile oferind studenţilor şi societăţii o serie de programe academice care vizează în mod direct teme de mediu şi probleme generale de dezvoltare durabilă. Prin aceasta, ne asumăm rolul de motor în schimbarea societală cu privire la probleme de dezvoltare durabilă, UBB având în ţară şi Catedra UNESCO în domeniu. În fine, UBB a avut deja o contribuţie majoră la organizarea componentei educaţionale din Pădurea-Parc Făget, de care beneficiază comunitatea locală şi mai ales copiii, şi poate extinde această experienţă şi în alte zone împădurite", a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

"Sarcina noastră este de a crea oportunitatea pentru următoarele generații de a învăța, de a le prezenta mai de aproape activitatea noastră și de a oferi o perspectivă în ansamblu asupra muncii depuse zi de zi. 

Astăzi, la Cluj Napoca, am semnat un parteneriat în acest scop între Universitatea Babeș-Bolyai și Romsilva. În cadrul acestuia, anual 1000 de studenții pot participa anual la un stagiu de practică la ocoalele silvice.

Creăm, astfel, o legătură între cei care exploaează durabil pădurile, studenții de la facultățile de silvicultură și studenții din domeniile care au legătură cu protecția mediului. Studenții din cadrul facultăților de biologie și geologie, geografie sau stiința și ingineria mediului vor avea ocazia de a veda la fața locului, în pădure, ce înseamnă activiatea instituției care administrează pădurile proprietate de stat", a transmis, marţi, ministrul Mediului Tanczos Barna.

Comenteaza