Spirit civic à la Cluj via Floreşti sau soluţie pentru traficul bară la bară: "Bravoo... Respect maxim!"

Spirit civic à la Cluj via Floreşti sau soluţie pentru traficul bară la bară: "Bravoo... Respect maxim!"
| Foto: https://www.facebook.com/groups/orasfloresti

Floreştenii strâng rândurile, dar nu renunţă la maşini oricâte autobuze spun autorităţile că le-ar pune la dispoziţie spre oraş. Totuşi traficul dinspre Floreşti, spre Cluj-Napoca ar fi mai degajat dacă jumătate dintre cei care au maşini ar proceda ca acest floreştean. 

Un anunţ al unui floreştean cu scaun la cap arată că oamenii caută totuşi soluţii pentru a ajunge din comuna clujeană spre oraş fără a aglomera traficul. 

"Bună seara! Plec în fiecare dimineață pe la 7:40 de pe strada Gheorghe Doja, până la Platinia! În masşină sunt doar eu și fiica mea. Am 3 locuri libere. Cine vrea să vină cu noi, este bine venit și absolut gratuit!", transmite un floreştean pe grupul de facebook Trăiesc în Floreşti - Cluj. 

Deşi unii insistă că doar autobuzul e soluţia, omul a strâns de seara până dimineaţa către 1.000 de aprecieri la postare, iar mulţi îşi scot pălăria în faţa acestui gest. 

"Incredibilă această postare. Daca toata lumea ar proceda la fel, Floresti ar bate orice record. Cei mai faini oameni sunt aici. Bravoo! Sunt mândru că stau în Florești. Doar cei care locuiesc aici știu prin ce calvar trecem cu toţii atunci cand plouă, atunci cand ninge, atunci cand... Lucrurile s-au schimbat mult în bine, iar tinerii sunt întotdeauna cei care pot schimba lumea. Felicitări pentru toţi floreştenii care au făcut până acum bine şi care vor face şi de-acum bine. Aceasta este adevarata valoare care trebuie să ne definească pe toţi! Respect maxim!", i-a scris cineva floreşteanului cu iniţiativă civică. 

Iar iniţiativa a adus mai mulţi voluntari. "Și eu plec în fiecare dimineață de pe Andrei Mureșan nr 27 la ora 6:30 și am 4 locuri libere dacă vrea cineva eu merg pana pe strada București", a mai scris cineva. 

Iar oamenii pun umărul/motorul, rând pe rând, pentru a ajuta la degajarea traficului. "Poate se reduce poate nu... asta nu pot garanta! Dar putem încerca să vedem ce iese", a mai adăugat floreşteanul cu iniţiativa. 

Comenteaza