Șeful NATO: Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial

Șeful NATO: Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial

Europa se află în cel mai periculos moment al său după cel de-al Doilea Război Mondial în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, consideră secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Nu trebuie să ne speriem şi nici să exagerăm, dar trebuie să înţelegem clar că ne aflăm în cea mai periculoasă situaţie în care a fost Europa după cel de-al Doilea Război Mondial", a afirmat Jens Stoltenberg, joi, în deschiderea taberei de vară a tinerilor laburişti de pe insula Utoya (Norvegia), citat de EFE.

Stoltenberg, fost prim-ministru norvegian, consideră că o victorie a Rusiei în Ucraina ar duce la o instabilitate şi mai mare în planul securităţii mondiale, calificând intervenţia militară a Moscovei drept un atac asupra ordinii mondiale actuale, scrie Agerpres.

"Putin crede în mintea sa confuză că el poate decide ceea ce ar trebui să facă Ucraina. El nu are dreptul să decidă ceea ce trebuie să facă fostele republici sovietice", a afirmat secretarul general NATO, avertizând Moscova că dacă ar intenţiona să facă unei ţări membre a Alianţei ceea ce a făcut Ucrainei, toate ţările NATO vor sări în ajutorul acesteia din urmă.

Comenteaza