Video Șeful județului Cluj, despre numirile politice: „Hai să nu mai fim ipocriți și să aplicăm asta”

Șeful județului Cluj, despre numirile politice: „Hai să nu mai fim ipocriți și să aplicăm asta”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Alin Tișe susține că, trebuie să existe o diferență între numirile făcute de partidele politice și funcțiile obținute prin examinare în instituțiile publice.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre profesionalizarea administrației publice.

„Trebuie să renunțăm odată și odată la ipocrizie și să acceptăm o situație pe care o acceptă orice țară din lumea asta, și anume că, trebuie stabilit foarte clar care sunt funcțiile în care partidele numesc cu responsabilitate politică acei oameni. Există un număr de funcții pe care partidele trebuie să le numească politic pentru că sunt cu încărcătură politică.

După care, să stabilim acele instituții unde funcțiile se ocupă doar de către specialiști și trebuie scos factorul politic din examinare, tocmai ca să nu mai existe dubii. Dacă stabilim că, în anumite domenii partidele nu mai numesc politic și avem o prevedere legală, atunci hai să nu mai fim ipocriți și să aplicăm asta”, a declarat la ZIUA LIVE Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean a menționat că, această țară, trebuie să își asume odată pentru totdeauna anumite decizii.

„Trebuie să așezăm lucrurile temeinic și să facem pur și simplu transparent, ceea ce vrem să facem. Dacă vrem să facem reorganizarea administrativă a țării sau descentralizarea, trebuie să ne asumăm. La fel și cu aceste numiri politice, trebuie asumate”, a precizat Tișe.

Liderul CJ Cluj a mai vorbit și despre cât de importanți sunt parlamentarii și Guvernul pentru cetățeni.

„Parlamentarii sunt foarte importanți pentru că ei pot să contribuie la această normalizare a țării prin legile pe care le dau și prin susținerea unui Guvern competent, iar dacă viitorul Guvern va fi format din incompetenți, eu vă asigur că voi fi primul care spune acest lucru, indiferent de la ce partid vor fi ei. Timpul pentru noi este demult trecut, avem de recuperat foarte mult, pentru că oamenii nu mai au încredere în ceea ce se întâmplă, iar pentru a recâștiga această încredere trebuie să se vadă rezultate palpabile imediate”, a adăugat Alin Tișe.

Comenteaza