Se unește Cluj-Napoca cu Floreștiul? Explicația edilului Emil Boc

Se unește Cluj-Napoca cu Floreștiul? Explicația edilului Emil Boc

Întrebat de ce Cluj-Napoca nu se unește cu Florești, primarul Boc spune că nu există o reformă administrativă, iar pe ultima nimeni nu „a avut curajul să o ducă mai departe”. În schimb, administrația clujeană spune că pregătește aceast lucru prin proiectele metropolitane.

„Pentru că nu există reformă administrativă. Ultima reformă administrativă a fost în 1968, nimeni nu a avut curajul să o ducă mai departe și să o actualizeze. Sunt convins că va veni și un asemenea moment, nu e departe. P

ână atunci însă noi facem unire de jos în sus. Noi pregătim unirea Clujului cu Florești, cu Baciu și cu tot ce-i în preajmă prin proiectele comune pe care le avem: transport în comun pentru toată lumea, coridor pe malul Someșului din Gilău până-n Apahida, facem tren metropolitan, facem centură, etc. Am făcut echivalentul a 5 creșe mai mult decât până acum, am triplat numărul locurilor în creșe... populația a scăzut, dar numărul de locuri a crescut. De ce? Pentru că n-au făcut cei din zona metropolitană și toată lumea vine la Cluj.

Am făcut toate acestea pentru că am ținut cont de acest element și după aceea, încet dar sigur, le-am spus că am încredere să facă și ei școli. Și încep acum, vedeți, și în Florești, Baciu, Apahida se construiesc școli/grădinițe. Dar noi mereu ne-am gândit la ideea Clujului Metropolitan. Dacă am fi așteptat și acum ne-am fi apucat de proiecte eram un ghetou. Nu eram un oraș care să fie de referință un România și Uniunea Europeană”, a spus Emil Boc, la un post de radio local. 

Cluj-Napoca şi-a redus populaţia sub 300.000 de locuitori: cu 37.978 de persoane mai puține, coborând la o populaţie de 286.598 locuitori, arată datele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021.

Comenteaza