Rostopasca, o plantă cu numeroase proprietăți pentru sănătate

Rostopasca, o plantă cu numeroase proprietăți pentru sănătate

Rostopasca este o plantă cu flori galbene, care poate crește spontan în locuri necultivate și umbroase, dar poate fi și sădită în grădină sau ghivece. 

Îmbunătățește fluxul gastroesofagian

Refluxul gastroesofagian apare atunci când un muschi al esofagului nu funcționează așa cum ar trebui și permite acidului din stomac să revină în esofg. Cele mai întâlnite simptome ale fluxului gastroesofagian sunt: balonare, arsuri la stomac, gust amar și greață. Utilizarea regulată a unei tincturi de rostopască sau a unui ceai care conține extracte din această plantă poate contribui la ameliorarea simptomelor, prin reducerea severității fluxului gastroesofagian

Poate contribui la regenerarea ficatului
Tinctura de rostopasca poate ajuta la regenerarea hepatică, fiind indicată în afecțiunile hepatice inflamatorii, precum hepatita B și C. Chiar și în cazul hepatitei A, care nu beneficiază de un tratament medicamentos anume, rostopasca sub formă de tinctură, ceai sau pulbere poate contribui la ameliorarea și la eliminarea rapidă a simptomelor de vărsături, greață sau icter.

Are proprietăți antioxidante
Consumul regulat de ceai de rostopască poate ajuta la îmbunătățirea imunității organismului, datorită antioxidanților care se regăsesc în această plantă. Antioxidanții sunt recunoscuți pentru că susţin organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, motiv pentru care, în special în sezonul rece, este recomandat consumul produselor care conțin extract de rostopască.

Poate ameliora efectele dermatitei
Dermatita este o afecțiune a pielii, caracterizată de senzația de mâncărime în anumite zone ale pielii și de înroșirea acesteia, și poate afecta atât adulții, cât și copiii. Pentru că pielea afectată devine uscată și funcția de barieră este slăbită, sunt recomandate măsurile care menţin sub control efectele dermatitei. O modalitate de a ameliora simptomele dermatitei este și folosirea de produse care conțin extract de rostopască. Proprietățile acestei plante sunt recunoscute pentru calmarea inflamațiilor și a pruritului pielii.

Poate îmbunătăţi digestia
Digestia este influențată de producția de bilă, care ajută la digerarea grăsimilor și la înlăturarea substanțelor toxice din sânge. Atunci când vezica biliară nu funcționează în parametri normali, aceasta poate contribui la creșterea colesterolului din sânge. Din acest motiv, pentru a stimula activitatea bilei, este recomandat consumul de ceai de rostopască. Proprietățile acestei plante pot contribui la menținerea activității bilei la nivel normal, îmbunătățind, astfel, digestia și nivelul colesterolului din sânge.

 
 

Comenteaza