Plante-minune care tratează astenia de primăvară

Plante-minune care tratează astenia de primăvară

Iată ce trebuie să faci pentru a depăși starea de slăbiciune generală în zilele ce vin. 

BUSUIOCUL, tonic pentru sisteemul nervos

Terapia cu busuioc este foarte eficientă în afecţiuni pe fond nervos, ca de exemplu migrene, anxietate, insomnii şi nevroze, scrie click.ro. Medicii specialiști în fitoterapie recomandă mai multe preparate pe bază de busuioc, ca infuzia, decoctul concentrat, tinctura şi siropul. Și pulberea de busuioc este un leac folosit cu succes în perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, mai susțin fitoterapeuții.

LUCERNA, efect incredibil asupra stresului

Lucerna, denumită şi „părintele tuturor plantelor" este considerată hrana verde a mileniului. Principala funcţie terapeutică a lucernei este aceea de a întări sistemul imunitar şi de a încetini procesul de îmbătrânire. Tirozina, o substanţă prezentă în compoziţia lucernei, tratează stările de depresie şi oboseală. Ceaiul de lucernă reduce stresul şi previne afecţiunile cardiovasculare. În acelaşi timp, tirozina, o substanţă prezentă în compoziţia plantei, tratează stările de depresie şi oboseala.

LEVĂNȚICA liniștește agitaţia nervoasă

Deşi este folosită intens în industria cosmetică, levănțica este apreciată şi ca plantă medicinală, chiar dacă este intens folosită în industria cosmeticelor. În aplicațiile terapeutice se folosesc mai ales florile. Levănțica are proprietăţi sedative, antispastice, antiseptice, hipotensoare, carminative, diuretice, sudorifice, antiinflamatoare şi cicatrizante, de mare ajutor într-o varietate de boli. În terapia care combate agitaţia nervoasă şi stările de insomnie se recomandă infuziile, preparate din două linguriţe de flori uscate de lavandă, care se infuzează vreme de zece minute în 250 ml de apă clocotită. Se beau zilnic câte două-trei ceaiuri îndulcite cu puţină miere.

 

 

Comenteaza