Medicii și asistentele din centrele de vaccinare își vor primi salariile restante

Medicii și asistentele din centrele de vaccinare își vor primi salariile restante

Personalul din centrele de vaccinare își va primi salariile restante din lunile mai, iunie și iulie. Ministerul Sănătăţii anunță că a alocat peste 91 milioane de lei în acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis presei, Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, deschiderile de credite bugetare în valoare de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie.

"În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti şi salariile din această lună. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susţinut şi vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie eficientă împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2", a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, citat în comunicat.

La începutul acestei săptămâni, în România erau deschise 583 de centre de vaccinare cu 839 fluxuri organizate. Au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice şi 26 spitale private, iar în intervalul 6 - 13 septembrie 2021 au fost solicitate 46 de echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare. 

Comenteaza