Peste 1 milion de noi vaccinați în ultima lună. Gheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70%

Peste 1 milion de noi vaccinați în ultima lună. Gheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70%

Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, estimează că la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populația eligibilă pentru imunizare, dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a precizat că, în prezent, rata de vaccinare în țara noastră este de 33%, dar dacă ritmul de vaccinare actual se menține, până la finalul acestui an putem depăși o rată de acoperire vaccinală de pește 70% din populația de peste 12 ani.

"Practic, începând cu data de 20 septembrie şi până pe 24 octombrie în total s-au vaccinat un 1.059.538 de persoane noi. (...) Dacă ritmul de vaccinare actuală se menţine, conform acestui trend, până la finalul acestui an am putea să depăşim o rată de acoperire vaccinală de peste 70% din populaţia rezidentă de peste 12 ani. Asta înseamnă că în total până la finalul acestui am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză. În momentul de faţă avem aproximativ 6,5 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că încă 5,3 milioane de persoane am putea să vaccinăm până la finalul acestui an, cu o singură condiţie: să avem o medie zilnică a persoanelor care se vaccinează pentru prima dată de aproximativ 80 de mii de persoane", a precizat medicul, în cadrul conferinței de presă susținută marți la Palatul Victoria. 

Potrivit lui Gheorghiță, în prezent, o rată de acoperire vaccinală de peste 50% au doar municipiul București - 59,4% și județul Cluj - 52,3% (detalii AICI).

Comenteaza