Continuă lucrările de renovare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Continuă lucrările de renovare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Secția Clinică de Nefrologie, localizată în Complexul Clinicilor, într-o clădire construită în 1978, având 35 de paturi în structură, oferă servicii medicale precum diagnosticul și tratamentul bolilor renale, hemodializa, respectiv dializa peritoneală.

Începând cu anul 2016, Secția Clinică Nefrologie a trecut printr-un proces de reabilitare, care a inclus renovarea și reamenajarea saloanelor, extinderea sistemului de detecție a incendiilor și lucrări la instalația de oxigen medicinal. Valoarea totală a investiției pentru modernizarea secției, în perioada 2016-2020, este de aproximativ 1.200.000 lei. Fondurile au fost alocate din veniturile proprii ale spitalului și de către Consiliul Local.

Odată cu lucrările de modernizare și reabilitare, au fost înlocuite toate paturile, saltelele și noptierele, iar în 2019 Secția Clinică Nefrologie a fost dotată cu un ecograf performant, destinat examinărilor imagistice renale., monitor de funcții vitale, defibrilator și injectomate. Suma totală a echipamentelor medicale achiziționate, în ultimii 6 ani, pentru Secția Clinică Nefrologie depășește 310.000 lei.

În limita fondurilor disponibile, anul viitor se propune continuarea cu amenajarea vestiarelor, a casei scărilor și proiectarea și achiziționarea unui lift nou.

Comenteaza