S-au mutat la Cluj pentru un trai mai bun. Casa nouă a luat-o însă la vale!

Multi tineri se muta la Cluj pentru un trai mai bun. Din pacate, piata imobiliara este cea mai scumpa din tara, iar, uneori, cei care reusesc totusi sa isi cumpere o casa nu au parte de viata tihnita din pricina lucrarilor de slaba calitate ale dezvoltatorilor imobiliari. Aceasta este si povestea unei familii care a cumparat o casa din Dezmir, langa Cluj-Napoca.

Casa se afla pe stada Trandafirilor din localitatea clujeana Dezmir si a fost construita de firma floresteana Artesano SRL, patronata de Liviu Vidrean. Noua, cu o curte generoasa si o priveliste frumoasa, locuinta a fost pe placul familiei Gorgan. La cateva luni dupa ce s-a mutat, au inceput alunecarile de teren si, de atunci, si calvarul discutiilor cu dezvoltatorul imobiliar. Fisurile din pamant au afectat si casa si din pricina acestora s-a rupt chiar si teava de gaz de 3 ori, familia primind si notificare de sistare a alimentarii cu gaz din partea furnizorului. In aceeasi situatie se afla si casa vecinilor, iar problema alunecarii de teren pare iremediabila.

''In urma cu un an si jumatate (24.12.2020), am considerat ca daca ne mutam in Cluj putem sa ii oferim fetitei noastre un viitor mai bun. Ajunsi aici, am luat o locuinta de la domnul Liviu Vidrean, Artesano SRL. A fost ceea ce mi-am dorit, o priveliste frumoasa, o curte generoasa si o casa moderna. Cateva luni mai tarziu (martie 2021), am observat ca in curte apare o treapta, treapta s-a transformat intr-o crapatura, iar ulterior am obsevat daune pe langa casa. Aparent, casa noastra este pe o alunecare de teren'', a declarat Adrian Gorgan. 

Familia Gorgan a luat legatura cu dezvoltatorul, dar inca asteapta o solutie la problema.

''Am incercat, print-un proces de mediere, sa ajungem la un numitor comun, dar nu s-a putut. Am luat legatura cu constructorul, parea ca vrea sa ne ajute. In continuare, sustine asta, dar nu se vad rezultate. Asteptam, mergem mai departe pe caile legale. Recunoaste ca este alunecare de teren, in momentul de fata se blocheaza la sumele care ar trebui rambursate. Cred ca vara trecuta am inceput discutiile, dansul s-a angajat sa aduca pe cineva sa verifice, si dupa vreo 4 luni s-a stabilit si dovedit alunecarea terenului. Noi am dorit o solutie, stabilizarea terenului, nu am stiut cat de grava e situatia. Dupa ce s-a stabilit ca e prea grav ca sa fie remediat, prima oferta a fost sa ne dea o alta casa, am fost deschisi si la optiunea asta, dar in momentul in care am cerut sa ne arate acte, nu ne-a putut arata nimic. In momentul in care am apelat la avocat, a venit si cu alte oferte. Am fost chemat si in particular, la el la birou unde s-a oferit sa ne dea 30.000 de euro si sa semnam ca nu mai avem nicio pretentie de la dansul'', a explicat Adrian Gorgan.

Firma Artesano SRL din județul Cluj a fost înființată la data de 27 ianuarie 2014 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4120 - Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale . În anul 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 2.847.294 RON cu o pierdere de -90.132 RON și un număr de 3 angajați, după 7 ani de activitate. Conform portofoliului, firma a dezvoltat mai multe imobile in Dezmir, pe strazile Trandafirilor si Ghioceilor.

ZIUA de CLUJ a incercat sa ia legatura cu dezvoltatoul imobiliar, insa nu a primit niciun raspuns pana la momentul publicatii articolului.

Ai o informație care se poate transforma într-o știre? Ai fost martorului unui eveniment? Ai filmat sau fotografiat ceva interesant? Trimite-ne informațiile, pozele sau filmările direct pe WhatsApp (+40 733 900 606). Te asigurăm că vom trata mesajele tale cu maximă confidenţialitate şi nu îţi vom dezvălui identitatea!

 

Si la casa vecina este rupta fundatia. si lui i-a oferit aceeasi alternativa.

Comenteaza