S-a făcut primul pas pentru aqua park-ul din Grigorescu. Acolo îl propusese și Apostu, iar imobiliarii vor turn de 40 etaje

S-a făcut primul pas pentru aqua park-ul din Grigorescu. Acolo îl propusese și Apostu, iar imobiliarii vor turn de 40 etaje

Primăria Cluj-Napoca a făcut primul pas pentru aqua park-ul din Grigorescu, din zona șantrandului Sun, acolo unde un om de afaceri dorea să ridice un bloc de 40 de etaje. 

Primăria Cluj-Napoca a contractat, în 26 august 2022, prin achiziție directă, de la firma Aqua Azur din Poarta Albă (Constanța), servicii de peste 133.960 lei pentru realizarea " STUDIU DE FUNDAMENTARE IN VEDEREA STABILIRII OPORTUNITATII LANSARII UNEI PROCEDURI DE TIP CONCESIUNE ASA CUM REIESE DIN REGLEMENTARILE LEGALE LEGEA 100/2016, HG 867/2016 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE, NECESARA IN VEDEREA REALIZARII UNUI PROIECT TIP AQUAPARK. Activitatile ofertate sunt urmatoarele: - Studiu de fundamentare a Oportunitatii lansarii unei proceduri de tip concesiune care sa includa doua scenarii economice pro si contra procedurii tip concesiune; - Elaborare documentatie achizitie; - Caiet de sarcini (nu include contractul draft al concesiunii, acesta facand obiectul unei etape ulterioare, in conformitate cu conditiile comerciale si juridice rezultate din prezentul studiu precum si din decizia beneficiarului); - Fisa de date a concesiunii (criteriu de atribuire, experienta, redeventa minima, durata concesiune, etc.)". 

Cu experienţă în antreprenoriat şi văzând potenţialul de dezvoltare al industriei de agrement din România, Daniela Marişcu, o antreprenoare din Constanţa, a de­ma­rat alături de soţul ei businessul Aqua Azur în 2008. Proiectele realizate de companie până acum sunt Parquarium-Cluj, Primus-Sângeorz Băi, Aqua Parc Prun­du Bârgăului şi Centrul Balnear Legacy, proiectate împreună cu Novelty AE, precum şi Plaja Urbană Du­­nă­rea – Galaţi, Centrul de Agre­ment Aria - Sibiu, extindere Aqua Parc Arsenal, conform zf.ro. 

Firma a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 10,1 milioane lei și a realizat un profit net de peste 509.000 lei cu un număr mediu de 2 angajați. 

Aqua Park în Parcul Est

Amintim că, în 22 august 2022, primarul Emil Boc a anunțat noua locație propusă pentru realizarea unui aqua park în Cluj-Napoca.  "Prin efortul colegilor mei, a reușit să avem o suprafață curată din punct de vedere juridic, de circa 5.5 ha, în zona ștrandului SUN, Cora, pe care o cunoașteți. Suprafața actuală e de 1.5 ha, acolo unde sunt acum bazinele, diferența a fost obținută prin câștigarea de către municipalitate a unor procese juridice. La un vot distanță este demararea studiilor de fundamentare, apoi de fezabilitate, prin concesiune de lucrări publice", a declarat edilul.

Aqua Parkul din Cluj-Napoca era prevazut inițial în Parcul Est. Conform proiectanților de la Novelty AE, aqua park-ul ar fi avut o suprafață construită de 20.900 mp, iar partea exterioară ar fi cuprins bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de 100.000 mp. „Vedeta” aqua park-ului ar fi urmat să fie toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 m și o capacitate de 480 utilizatori/ oră. Vizitatorii ar fi avut la dispoziție o parcare cu 1.200 de locuri. 

Conform devizului întocmit de Novelty, la comanda Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției era de 198 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Costurile construcției și montajului erau estimate la 125 de milioane (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările. Din păcate, după multe dezbateri publice, s-a renunțat la acest proiect. 

Și Apostu a propus aqua park înm Grigorescu 

În 2011, ZIUA de CLUJ scria că orașul Cluj-Napoca va avea în sfârşit un parc acvatic, după ani de litigiu. Acesta va beneficia de o suprafaţă de 5 hectare şi va fi construit în cartierul Grigorescu şi va include terenul pe care se află în acest moment ştrandul Sun. „Am încercat să rezolvăm litigiile pentru terenuri în sfârşit, după 6 ani. Aqua park-ul va avea 50.000 de metri pătraţi. Nu am avut niciodată atâta teren ( la un loc, n. red.)!”, a declara primarul Sorin Apostu.

Construcţia parcului acvatic se dorea realizată de un eventual investitor, prin concesiune de lucrări. Conform lui Apostu, proiectul ar fi urmat să aibă o bază de agrement şi un hotel, „practic un complex întreg”.

Turn de 40 de etaje în zona Sun 

În 2020, Cora își arăta intenția de a construi mai multe blocuri, un mall, dar și un turn de 40 de etaje, pe terenul de 20.000 de mp primit în concesiune de la Primăria Cluj-Napoca, în epoca Funar. Proiectul a fost propus de firma Cluj-Napoca Estate (CNE), societate ce deține spațiul hipermarketului local Cora, și care a ajuns în proprietatea Studium Green Cluj (SGC), controlată de Dorin Bob, conform profit.ro. Proiectul a fost pus în stand-by din pricina unor litigii asupra terenului. 

Comenteaza