Razie pe străzile din Cluj-Napoca. Amenzi de mii de euro în doar trei ore

Razie pe străzile din Cluj-Napoca. Amenzi de mii de euro în doar trei ore

Polițiștii și jandarmii au acționat luni la Cluj-Napoca pentru prevenirea și combaterea ilegalităților de orice fel, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19 și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, au acționat, luni, în sistem integrat, pe raza municipiului, în vederea prevenirii faptelor de natură penală sau contravențională, combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise în segmentul stradal, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

De asemenea, activitățile au urmărit verificarea respectării normelor de protecție sanitară, stabilite în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

Potrivit IPJ Cluj, efectivele angrenate au acționat în două etape, respectiv în intervalele orare 16.30-18.00 și 22.30 – 00.00, prin intermediul unor filtre rutiere constituite pe principalele artere de circulație din municipiu, precum și prin intensificarea verificărilor în zonele de interes operativ.

Astfel, au fost legitimate peste 80 de persoane și oprite pentru control în trafic 42 de vehicule. Neregulile constatate au condus la aplicarea unui număr de 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.140 lei.

Dintre acestea, 27 au fost aplicate în urma abaterilor aduse normelor de circulație pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R, fiind reținute două permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost aplicate 9 sancțiuni în conformitate cu Legea 61/1991R și alte 2 în conformitate cu Legea 55/2020 și cu OUG 34/2008.

Comenteaza