PSD a intrat oficial în cursa pentru primărie și CJ Cluj. Aurelia Cristea: "Vreau să avem termen de comparație Viena sau Zurich" / Alexandru Cordoș: "Ce vor clujenii? Să nu mai petreacă atât de mult timp în trafic"

PSD a intrat oficial în cursa pentru primărie și CJ Cluj. Aurelia Cristea: "Vreau să avem termen de comparație Viena sau Zurich" / Alexandru Cordoș: "Ce vor clujenii? Să nu mai petreacă atât de mult timp în trafic"

Aurelia Cristea și-a depus, vineri, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Același lucru l-a făcut și Alexandru Cordoș, care vizează funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, fostul ministru Aurelia Cristea, a propus un proiect de dezvoltare a orașului pentru următorii 10-15 ani.

„Clujul este orașul în care am crescut ca om, am crescut profesional, este orașul care m-a ajutat să fiu o voce puternică atunci când am spus «NU» fumatului în spații publice închise. Cu recunoștință pentru Cluj, îndrăznesc să vreau mai mult. Vreau ca orașul nostru să fie un spațiu public pentru uzul cetățenilor, un spațiu al dialogului social, al echității, al transparenței, al competenței, al implicării, performanței și al inovației. Îmi doresc pentru Cluj să creștem eficacitatea și eficiența proiectelor, să avem o comunicare bună între toți membrii comunității și să creștem sentimentul de apartenență să fim o comunitate coezivă îmbunătățind astfel calitatea vieții.

Vreau ca în anii care urmează să avem termen de comparație Viena sau Zurich, nu neapărat celelalte orașe din țară. Propunerea mea pentru Cluj este un proiect de dezvoltare pentru următorii 10-15 ani, este mai mult decât un mandat de primar, dar nu e un simplu proiect politic, ci unul pentru comunitate. Îmi doresc o administrație modernă, bazată pe inovație și dialog. Vom deschide o platformă pemanentă de dialog social, pentru ca cetățenii să fie parteneri activi ai administrației, vom înființa centre civice în fiecare cartier, vom crea comunități de experți în diverse domenii strategice, vom face demersuri pentru înființarea unei linii de tren între Gilău și Jucu care ne va ajuta la decongestionarea traficului din oraș, avem nevoie de parcări la intrările mari din oraș, de park&ride. Avem nevoie de pasaje subterane în intersecțiile supraaglomerate, de parkinguri subternare.

Îmi doresc iluminat public prin energie verde, alături de folosirea în exclusivitate a mijloacelor de transport în comun cu motoare electrice. Vom face investiții în învățământ, creșe, școli, grădinie în fiecare cartier cu dotări la standarde europene. Cred că trebuie să construim un dialog mai puternic între antreprenori, mediul universitar și administrație publică, avem acest potențial uriaș pe care eu încă nu l-am simțit valorificat la maxim”, a spus Aurelia Cristea.

Proiectele lui Alexandru Cordoș pentru județ

Candidatul PSD Cluj la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj a prezentat, la rândul său, câteva dintre prioritățile sale.

„Suntem o echipă puternică, cu oameni cu experiență și motivați să schimbăm viitorul comunității noastre. Ne-am asumat o misiune clară, aceea de a transforma Clujul într-un județ pentru toți cetățenii săi, nu e doar o promisiune, ci o chemare la acțiune”, a afirmat social-democratul.

Alexandru Cordoș a menționat și câteva inițiative concrete pentru viitorul mandat.

„Ce vor clujenii? Să nu mai petreacă atât de mult timp în trafic, să trăiască într-un oraș mai puțin costisitor. Ni se spune că democrația costă. Da, costă, însă aceste costuri trebuie să fie tot pentru oameni. Vor să se bucure mai mult, să aibă mai multe zone de relaxare, recreere, iar administrația să le ofere șanse egale de dezvoltare. Clujenii mai vor să rămână la ei acasă, indiferent de ziua săptămânii, să nu fie nevoiți să plece din oraș la sfârșit de săptămână pentru a se recrea.

În viitorul mandat, vom implemente măsuri menite să aducă schimbări semnificative pentru clujeni. Accentul va fi pus pe îmbunătățirea serviciilor medicale, extinderea și modernizarea infrastructurii spitalelor, menținerea și dezvoltarea infrastructurii școlare. Vom înființa o companie de transport public județean în parteneriat public-privat, conectată la rețele transport existente deja, care să satisfacă cererea de mobilitate existentă azi în județ. Voi colabora cu toți actorii implicați în dezvoltarea economică a județului pentru a crea un mediu propice investițiilor, voi demara realizarea proiectului Tetapolis, care îi aparține colegului nostru Cornel Itu", a declarat Alexandru Cordoș.

La lansarea oficială a candidaturilor Aureliei Cristea la primărie și a lui Alexandru Cordoș la Consiliul Județean a participat și liderul PSD Cluj, Vasile Dîncu. Acesta a atras atenția asupra blocajelor cu care se confruntă Clujul și a vorbit despre existența unei găști care are în plan ștergerea oricăror urme românești din oraș. Citește aici mai multe detalii: Vasile Dîncu: „E fain la Cluj, dar poate fi și mai fain. Am atins culmea fainoșagului?” / "Există o tendință a unei găști de a șterge urmele românești din Cluj-Napoca"

Comenteaza