Primarul din Cluj: "Oamenii au ajuns pe Lună și acum Marte. Nu trebuie să sărim în Someș pentru un bulgăre de sare"

Primarul din Cluj: "Oamenii au ajuns pe Lună și acum Marte. Nu trebuie să sărim în Someș pentru un bulgăre de sare"

În 2027, clujenii ar fi trebuit să parcurgă cu metroul - în mai puţin de 30 de minute - pornind din Floreşti tot oraşul Cluj-Napoca. Numai că în ceea ce ar urma să fie staţia “Pod Ira”, specialiştii care au făcut măsurători au găsit zăcăminte de sare.

Autorităţile încearcă să găsească soluţii. ”Dumnezeu ne-a dat de toate. În Antichitate, sarea era ca și aurul, era modalitate de troc. Oamenii au ajuns pe Lună și acum Marte. Au construite tunele pe sub mări, iar noi nu om fi în stare să construim un metrou dacă întâlnim un bulgăre de sare. E treaba specialiștilor să vină cu soluții. Studiul de fezabilitate va da răspunsul la această problemă. Nu trebuie să sărim în Someș pentru că am găsit un bulgăre de sare. Am găsit bulgăre de sare și acum 2000 de ani la Salina Turda”, a precizat Emil Boc, la un post de radio local. 

Geologii spun că zăcămintele de sare trebuie atent analizate înainte de a decide dacă se continuă planul sau dacă se ia în calcul un alt traseu. Noile studii cer însă costuri suplimentare şi timp. Acum, valoarea totală a proiectului depăşeşte un miliard de euro.

 

Comenteaza