Primarul din Cluj îndeamnă la vaccinare: "E o chestiune de egosim, iei aerul unora cu alte boli grave pentru că tu refuzi vaccinarea"

Primarul din Cluj îndeamnă la vaccinare: "E o chestiune de egosim, iei aerul unora cu alte boli grave pentru că tu refuzi vaccinarea"

Municipiul Cluj-Napoca a intrat oficial, joi, în scenariul galben, dupa ce incidenta cazurilor de COVID-19 a trecut peste pragul de 2 la mie.

"Ce este la Cluj-Napoca nu este cu nimic ieşit din comun faţă de trendurile naţionale, Clujul testează mult mai mult, este evident că iarăşi suntem în aceeaşi logică. În continuare, suntem dezavantajaţi că nu se ponderează cu numărul de teste. Ce e important este că economia Clujului nu se va închide. Orizontul previzibil este să nu ajungem la scenariu roşu, asta ar însemna mult peste 6 la mie. Noi suntem acum la 2.15, vom vedea cum evoluează situaţia, vom ajunge la un platou, avem o populaţie vaccinată destul de mare. Partea plină a paharului este că nu avem foarte multe cazuri grave. Ne apropiem de 60% populaţie vaccinată, cu ambele doze, la Cluj-Napoca. Danemarca, cu 70% populaţie vaccinată, a decis renunţarea la orice restricţii, vaccinarea este soluţia. Trebuie educaţie, conştiinţă civică, trebuie să avem încredere în ştiinţă", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Întrebat de ce ar fi de accord părinţii să-şi vaccineze copiii, când cadrele medicale refuză vaccineare, Boc a răspuns: "Bă, da ăla nu face! Dar, fă tu ceva. Ţara asta pune vaccin gratuit, dar tu ce faci pentru ţara asta? Haideţi să ne gândim fiecare dintre noi ce facem şi apoi să cerem socoteală celuilalt. Încerc să fac tot ce ţine de mine", a mai spus primarul. 

Primarul a mai vorbit şi despre introducerea certificatului european de vaccinare, care le va da mai multe libertăţi celor vaccinaţi: "În România, asistenţa socială este primul pas. Probabil se va continua, dar trebuie gradual, pentru a putea fi asimilată, să se ajungă la efectul scontat. E clar că doar aşa putem ţine lucrurile sub control. Dacă te vaccinezi, îţi salvezi viaţa, este clar, s-a dovedit. Dacă eşti vaccinat, nu faci o formă gravă şi nu pui în pericol pe alţii. E o chestie de egosim, mai sunt şi alte boli în lumea asta, le iei locurile celor de la cancer sau alte boli, pentru unii care refuză să se vaccineze". 

Comenteaza