Primarul Clujului, după incendiul de la "Matei Balş": "Se fac controale lunar, dar fiecare trebuie să îşi facă bucăţica lui de treabă, indiferent unde lucreză"

Primarul Clujului, după incendiul de la "Matei Balş": "Se fac controale lunar, dar fiecare trebuie să îşi facă bucăţica lui de treabă, indiferent unde lucreză"

Primarul Clujului, Emil Boc, a comentat pe marginea incendiului izbucnit la Spitalul "Matei Balş" din Capitală, referindu-se la toate domeniile de activitate din această ţară.

"În fiecare lună se face un control al tuturor elementelor care pot genera tragedii. Până acum, lucrurile sunt sub control, dar niciodată nu poţi, din nefericire, se pare, să poţi prevedea totul. Fiecare să fie cu ochii în patru unde lucrează. Iar cei care sunt responsabili, de la securitatea la incendiu, la inspecţia muncii, la cei care au responsabilitatea apratelor medicale, la orice persoană care lucrează într-o instituţie, să fie vigilentă. Şi în alte domenii, dacă fiecare şi-ar face treaba pe bucăţia lui, în cele 8 ore de muncă, ăla care repară strada, curăţă gunoiul, şi-ar face datoria....Văd asta în fiecare zi. Când plouă, nu pot să fiu mai supărat, că trece maşina şi te stropeşte din cap până în picioare. De la aceste lucruri extrem de vizibile, până la cele mai importante, toţi trebuie să îşi facă treaba, datoria aşa cum scrie în carte şi în lege. 

 Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Instititutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID, despre care fostul manager Adrian Streinu-Cercel declară că erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Patru pacienţi au murit, trei fiind deja găsiţi carbonizaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode. Conform secretarului de stat în MAI Raed Arafat, incendiul a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Comenteaza