Patru românce, printre care și clujeanca Briana Szabo, au primit wild card-uri pentru calificările Transylvania Open 2021

Patru românce, printre care și clujeanca Briana Szabo, au primit wild card-uri pentru calificările Transylvania Open 2021
| Foto: facebook.com/winnersopen

Organizatorii turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca au anunțat numele jucătoarele din România care au primit wild-card-uri pentru calificările competiției.

Briana Szabo, Andreea Prisăcariu, Ilinca Amariei și Irina Bara au primit wild card-uri pentru tabloul de calificări de la Transylvania Open. Irina Bara îi ia locul Irinei Fetecău, care primise anterior un wild card pentru calificări, dar nu îl poate onora din cauza unei accidentări.

Meciurile din calificări se joacă sâmbătă și duminică. Șase jucătoare din calificări vor accede pe tabloul principal, a cărui tragere la sorți are loc sâmbătă, iar ale cărui meciuri încep de luni.

Briana Szabo revine într-un turneu WTA

Briana Szabo, cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA, se întoarce într-un turneu din circuitul profesionist după ce în vară ea a primit wild card pe tabloul principal la Winners Open, făcându-și astfel debutul în tenisul mare. În vârstă de 15 ani, Briana va evolua în calificările Transylvania Open, acolo unde va încerca să bifeze prima ei victorie în circuitul WTA.

Pentru cei care au urmărit-o cu atenție la Winners Open, Briana este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din România. Vorbim de o jucătoare cu un fizic impresionant, o stângace agresivă, care lovește iute și încearcă să ia mingea cât mai devreme, din urcare. Serviciul (precum și forehandul ori reverul) e foarte puternic și poate să îi câștige destule puncte ușoare – acele free points pe care multe jucătoare caută să le obțină prin servă. Iar timing-ul loviturilor e aproape excelent.

Dacă îi analizăm cu atenție jocul, o să observăm că accelerează ușor diferit și e greu pentru adversară să îi citească intențiile. Sunt lovituri grele, dure – iar asta se observă atât prin impactul pe care îl are mingea când aterizează în teren, respectiv cât de dificil îi e adversarei să întoarcă lovitura, să se apere ori să contraatace.

După Winners Open, Briana a reușit unul dintre cele mai importante rezultate de până acum. Chiar în urmă cu două săptămâni, la Sozopol (ITF, 15K), Briana a ajuns până în sferturile de finală, venind din calificări. A fost pentru prima dată când ea a legat patru victorii pe un tablou al unui turneu ITF, la doar 15 ani.

La Transylvania Open va fi o altă experiență utilă pentru Briana, mai ales în condițiile unui turneu extrem de puternic, inclusiv pe tabloul de calificări. Faptul că va fi în jurul atâtor sportive experimentate îi va folosi cu siguranță.

Andreea Prisăcariu are șansa să încheie în forță un sezon remarcabil

Andreea Prisăcariu este una dintre cele mai interesante jucătoare ale României din noua generație. La 21 de ani, Prisăcariu are parte de un sezon excelent: nu mai puțin de 61 victorii la simplu înregistrate în acest an, trei finale ITF la simplu și alte trei la dublu, un salt de peste 400 de locuri în clasamentul WTA la simplu (de pe 673 la începutul anului pe 254 acum).

Prisăcariu va evolua în calificările unui turneu WTA pentru a doua oară în carieră. Ea a mai luat startul la BRD Bucharest Open, în 2018, când a ajuns în turul doi al calificărilor.

Agresivitatea și forța din tenisul Andreei au atras atenția multora în ultima vreme. Vorbim despre o jucătoare extrem de agresivă, capabilă să domine într-o manieră impresionantă. Iar pentru a vedea ce se întâmplă când jocul îi merge, putem lua ca exemplu două turnee din acest an: la turneul ITF câștigat la Antalya (15K) în februarie 2021, ea a  avut o serie de opt meciuri la rând, fără a pierde set. Iar recent, la Lisabona (ITF, 25K), a ajuns în semifinale după cinci victorii în care a pierdut, la total, doar 11 game-uri.

Ilinca Amariei, la debutul într-o competiție importantă

Ilinca Amariei, campioana naţională la categoria under 18 în 2020, va evolua pentru prima dată în carieră în calificările unui turneu WTA. Va fi cea mai importantă competiție la care ea va lua parte. Până acum, Ilinca a jucat doar în turnee de categorie ITF, acolo unde printr-o serie de rezultate solide a reușit să intre în clasamentul WTA.

Irina Bara o înlocuiește pe Irina Fetecău pe lista wild card-urilor din calificări

Chiar dacă în 2021 nu a mai reușit un rezultat precum cel de anul trecut, când ajungea în turul al treilea la Roland-Garros, sezonul  Irinei n-a fost deloc rău. Cu un bilanț de 32-22 înainte de #TO2021, Irina revine la Cluj după ce a jucat optimi de finală la Winners Open, pierzând în cel mai lung meci al turneului contra Kristinei Kucova. Cel mai bun rezultat al anului pentru Irina a venit la Bol (WTA 125k), unde a ajuns până în semifinale. Ea a mai jucat și o finală într-un ITF la Bonita Springs.

Cu un tenis care se bazează în principal pe consistență și pe defensivă, Irina nu își poate spulbera oponentele prin forță, dar le poate scoate de pe teren prin răbdarea și prin perseverența cu care luptă, întoarce mingi, se apără și contraatacă. Cea mai experimentată dintre cele patru românce cu wild card în calificări, Irina se întoarce la BT Arena, unde a debutat și pentru echipa României de BJK Cup în această primăvară, în condiții de joc asemănătoare cu cele în care se va juca la Transylvania Open.

Comenteaza