O zonă de munte din Cluj, la mare căutare în rândul turiştilor. Acum 20 de ani nu era populară

O zonă de munte din Cluj, la mare căutare în rândul turiştilor. Acum 20 de ani nu era populară

Anul acesta, şapte zone din România au fost căutate de turişti deşi în urmă cu 20 de ani nu erau populare. Pe listă sunt, în special, destinaţii din Transilvania.

Potrivit unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, anul acesta turiştii s-au orientat şi spre destinaţii care în urma cu câţiva ani nici nu existau pe harta turistică a României.

Pe listă sunt localităţi din Maramureş, Harghita, Braşov, Cluj şi Covasna care în trecut nu aveau activităţi turistice. În zonele menţionate, au apărut numeroase unităţi turistice ca urmare a creşterii interesului turiştilor.

Conform statisticilor, pe lista cu noi destinaţii turistice sunt suita de sate săseşti din Transilvania, în special satele Viscri şi Criţ, zona Tarniţa cu satele Râşca, Mărişel şi Gilău, satul Breb din Maramureş din zona Vişeu, Lunca de Sus din Harghita şi satele Tălişoara, Micloşoara şi Valea Zălanului din Covasna.

De asemenea, foarte căutate sunt localităţile de pe Drumul Vinului din judeţele Buzău şi Prahova. În topul noilor zone turistice populare intră şi Mamaia Nord unde s-au construit numeroase hoteluri şi pensiuni.

Comenteaza