Ministru PSD la Transporturi. Ce se va întâmpla cu metroul și pasajul de la Tăietura Turcului. EXPLICATIILE primarului Boc

Ministru PSD la Transporturi. Ce se va întâmpla cu metroul și pasajul de la Tăietura Turcului. EXPLICATIILE primarului Boc

Sorin Grindeanu a depus jurământul, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis, alături de ceilalți membri ai Guvernului condus de Nicolae Ciucă. A devenit oficial ministrul Transporturilor, din partea PSD.

Edilul Emil Boc a fost intrebat daca exista vreo posibilitate ca marile proiecte ale Clujului, metroul si pasajul de la Taietura Turcului, sa sufere de pe urma acestei numiri la Ministerul Transporturilor.

''Nu, nu am avut nicio discutie. Trebuie sa lasam sa se uste cerneala pe hartie. Aceste proiecte sunt ale Romaniei, nu ale unui partid sau altul, iar ministri care sunt acolo trebuie sa faca tot ce le sta in putinta sa le puna in practica, pentru ca sunt angajate in proiectele europene de care am vorbit. Adica nu vin din cer aceste proiecte. De aceea, noi ne-am facut datoria si am facut toti pasii necesari si le-am impins pana cand Guvernul trebuie sa faca pasul urmator. Metroul si pasajul de la Taietura Turcului sunt la faza de Guvern, prinse in PNRR, am incredere ca acest guvern, indiferent de ministri care sunt la Ministerul Transporturilor, vor face tot ce le sta in putinta sa le duca mai departe'', a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou. Studiul a recomandat traseul Floreşti - Piaţa Unirii - Piaţa Mărăşti - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor, cu o lungime de 21 de kilometri şi 19 staţii, iar investiţia totală depăşește 2 miliarde de euro.

Comenteaza