Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte preoţilor din CLUJ care s-au vaccinat şi îi sfătuiesc pe ceilalţi să le urmeze exemplul

Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte preoţilor din CLUJ care s-au vaccinat şi îi sfătuiesc pe ceilalţi să le urmeze exemplul

Ministerul Sănătății a postat un mesaj pe Facebook în care le mulțumește celor doi preoți din Cluj care susțin vaccinarea anti-COVID.

“Celor ce neagă realitatea virusului, le-aș propune pariul lui Pascal adaptat pentru situația aceasta: dacă virusul nu există și eu dau crezare ideii, nu pierd nimic. Dacă însă există și e periculos iar eu nu dau crezare ideii, deja am o problemă. E un pariu fără risc. Accept mai degrabă sa fiu luat de fraier decât să port pe conștiință faptul că poate, din pură ignoranță sau prostie, am trimis pe cineva la ATI sau, mai grav, prea devreme la Domnul” spune părintele Dorel Gălan, care slujește la Biserica Sfântul Gheorghe din Cluj.

Părintele Bogdan Chiorean care slujește într-un spital din Cluj, ne spune: “Unii se vaccinează. De frică. Alții nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu știu câți și nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Și nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaștere limitată și prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine”.

„Cei doi preoți ne inspiră, prin credință lor, dar și prin încrederea pe care o au în oameni. Oameni de știință, personal medical și noi, semenii lor. Ei au ales să se vaccineze împotriva COVID-19”, au transmis cei de la ministerul Sănătății.

Etichete
Comenteaza