Mii de profesori și elevi sunt infectați în România cu SARS-CoV-2. Care e situația la Cluj

Mii de profesori și elevi sunt infectați în România cu SARS-CoV-2. Care e situația la Cluj

Peste 1.100 de profesori și 2.600 de elevi și copii de grădiniță sunt infectați cu SARS-CoV-2, a anunțat ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.

„1.140 de colegi infectați – este vorba de 4 la mie din numărul total de angajați din sistemul de învățământ – 4 la mie, întâmplător e coincidență, 4 la mie coincide cu rata de infectare la nivel național, care este 3,99 la mie, iar în rândul elevilor avem mult, mult mai mică această rată, sunt 2.634 de elevi și preșcolari infectați, ceea ce înseamnă sub 1 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Conform acestuia, luni vor merge fizic la școală peste 2,6 milioane de elevi/preșcolari. Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii a fost mofificat astfel încât, începând de luni, prezenţa fizică la cursuri în școlile și grădinițele din localităţile în care rata de incidenţă este sub 3/1000 să nu mai fie condiționată de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ.

Potrivit datelor transmise de IȘJ Cluj vineri, în județul Cluj sunt confirmați cu noul coronavirus 219 elevi/preșcolari și 59 de profesori/personal din învățământ. De asemenea, începând de luni, 400 unități de învățământ din județ vor funcționa în Scenariul 1, adică cu prezență fizică, iar 43 unități de învățământ vor adopta Scenariul 2 de organizare și funcționare a cursurilor, în sistem online.

 

Comenteaza