Video ”Meșterii Manole” de la Nord Conforest, obligați de Garda de Mediu să dezgroape deșeurile abia îngropate în Parcul Feroviarilor

”Meșterii Manole” de la Nord Conforest, obligați de Garda de Mediu să dezgroape deșeurile abia îngropate în Parcul Feroviarilor

Un cititor ZIUA de CLUJ i-a filmat pe muncitorii care lucrează pe șantierul din Parcul Feroviarilor, miercuri 7 decembrie 2022, în timp ce aceştia îngropau sub pământ o cantitate impresionantă de deșeuri. Ce a urmat după sesizarea presei şi a Gărzii de Mediu. 

Cititorul ZIUA de CLUJ care i-a surprins pe muncitorii Nord Conforest, companie care a câştigat licitaţia pentru modernizarea Parcul Feroviarilor, îngropând sub pământ o cantitate impresionantă de deșeuri a transmis şi o actualizare a situaţiei din zonă.

În imaginile filmate de acesta în data de 7 decembrie 2022 se observă cât se poate de clar, cum un buldozer împinge în groapă deșeurile în Parcul Feroviarilor, adică Nord Conforest încerca să scape de deșeuri îngropându-le în pământ.

În groapa săpată în viitorul parc modernizat pe banii municipalităţii, muncitorii au adunat deșeuri provenite din construcții: lemn, plastic, beton, metale, etc, iar apoi au împins pământ peste acestea. 

În update-ul din seara de joi, 8 decembrie 2022, cititorul ZIUA de CLUJ a trimis alte filmuleţe cu ce a urmat pe şantier după sesizarea presei şi a Gărzii de Mediu. Povestea cu "meşterii Manole" a continuat cu intervenţia instituţiei autorizate să intervină în astfel de cazuri.

"În urma unei sesizări la Garda de Mediu şi a prezenţei acestora pe şantier, lucrătorii au început astazi să golească groapa de deşeuri", ne-a scris cititorul ZIUA de CLUJ. 

Primăria Cluj plătește companiei clujene Nord Conforest, cea care a câștigat licitația pentru modernizarea Parcul Feroviarilor, aproape 38 de milioane de lei plus TVA. Compania Nord Conforest SA esre controlată de frații Ioan și Dorin Așchilean.

Amintim că ZIUA de CLUJ a solicitat o poziție oficială din partea Primăriei Cluj, care nu a comentat imaginile cu îngroparea deșeurilor din parcul Feroviarilor până la momentul publicării articolelor.

Citeşte şi: Nord Conforest îngroapă deșeuri în Parcul Feroviarilor, proiect pentru care încasează 7,6 milioane de euro de la Primăria Cluj

Dacă ați fost martorii unui eveniment important, dacă ați filmat sau fotografiat ceva interesant sau dacă aveți informații că autoritățile publice sau companiile care încasează bani publici nu își fac treaba, puteți lua legătura cu noi pe Whatsapp, la numărul 0733 900 606.

Comenteaza