Maşini bulgărite de puştii din Floreşti. Mesaj pentru părinţi: "Vă rog, educați-vă copiii. Poate şoferul va avea o reacţie neașteptată"

Maşini bulgărite de puştii din Floreşti. Mesaj pentru părinţi: "Vă rog, educați-vă copiii. Poate şoferul va avea o reacţie neașteptată"

Floreştenii au avut parte de zăpadă din plin zilele acestea, iar copiii s-au bucurat nu doar la sanie de ea, ci au pus la cale o joacă periculoasă, stârnind indignarea unor şoferi care se trezesc atacaţi în trafic cu bulgări de zăpadă când se aşteaptă mai puţin. 

Bulgăreala este unul dintre jocurile preferate ale copiilor în anotimpul de iarnă, însă bulgăreala în trafic poate fi periculoasă atrag atenţia unii şoferi.

Mai mulţi puşti din Floreşti şi-au făcut o pasiune din a ataca cu bulgări de zăpadă maşinile care traversează comuna clujeană, spre disperarea celor de la volan. Pe grupul de Facebook Trăiesc în Floreşti - Cluj a fost postat un mesaj cu bătaie mai lungă decât bulgării din trafic. Părinţii sunt îndemnaţi să le explice odraslelor care pot fi pericolele unor astfel de acţiuni. "Într-o seară, din mers m-am trezit cu bulgărele în parbriz", a scris un şofer din Floreşti.  

"Buna seara. Dragi părinți, va rog educați-va copiii care se joaca pe străzile noastre. Nu este ok să arunce cu bulgari în mașinile puse în mișcare. Am văzut mașini lovite, tatăl meu a văzut mașini lovite tot de către acești copii care considera a fi amuzant.

I-am auzit pregatindu-se, i-am auzit povestind cum alți oameni după ce le-au lovit masina au fost fugăriți printre blocuri. În primul rând poate prin bulgari se mai infiltrează o piatra ceva și va aduce pagube unor oameni care lucrează să întrețină acea masina și cine știe cât trag la munca.

În al doilea rând poate soferul va avea o reactie neașteptata, fiind la volan în mișcare. Eu am sunat odată la politie pentru dânșii și i-au căutat, dar nu iau mai găsit. Țin să zic că voi suna de fiecare data când va fi nevoie pentru acești copii nu tocmai culți", se arată în postarea de pe grupul de Facebook al comunei clujene Floreşti. 

"Sunt copii care stau la pândă dau cu bulgare şi apoi fug către Stejarului", mai scrie un alt şofer care a încasat bulgări în parbriz. "M-am dat jos şi am fugit după ei si am ajuns exact la părinţii lor", adaugă acesta. 

"Deci sunt prin mai multe locuri. Eu ziceam de Florilor, pândesc strada iar dupa ce și-au facut mendrele o iau la fuga printre blocuri", a comentat un alt floreştean postarea de pe Facebook. 

Oamenii atrag atenţia asupra faptului că pericolele sunt mai multe şi mai mari decât o distracţie banală dintr-o zi de iarnă. "E iarna, poate se prinde o zi cu polei pe jos. Copiii aruncă și un șofer mai panicat ori trage de volan ori pune frână. Exista multe posibilități de scenarii în care să nu iasa doar maşina avariată din cauza unui bulgăre", atrage atenţia altcineva. 

Comenteaza