Mascații au spart o nuntă și un botez. O comună din Maramureș e în carantină, însă petrecerile nu lipsesc

Mascații au spart o nuntă și un botez. O comună din Maramureș e în carantină, însă petrecerile nu lipsesc
| Foto: observatornews.ro

Mascaţii au oprit o nuntă cu zeci de invitați din comuna Recea, județul Maramureș şi au parcat dubele la intrarea în incintă, pentru a opri invitații. 

Mulţi dintre proprietarii de restaurante nu dau doi bani pe restricţiile în vigoare. Pot încălca legea la nesfârşit de dragul profitului. 

O demonstrează administratorul unui local din comuna Recea, județul Maramureş, localitate aflată în carantină după ce rata de infectare a ajuns la 8 la mie. Acesta a fost amendat vineri pentru că a organizat o nuntă cu zeci de persoane. Nu i-a păsat prea tare, iar sâmbătă a organizat nu doar nuntă, ci şi un botez. 

Rata de infectare a ajuns la 8 cazuri la mia de locuitori comuna Recea, iar localitatea se află în carantină. Petrecerile şi nunţile se ţin însă lanţ. De cele de aseară au aflat şi mascaţii, aşa că au parcat dubele în faţa restaurantului.

Poliţiştii merseseră acolo şi cu o seară în urmă şi îl amendaseră pe proprietar cu 15 mii de lei. Asta nu l-a oprit să organizeze, la câteva ore distanţă, o nuntă şi un botez.

Agenții nu au fost lăsaţi să intre în sala în care se desfăşura botezul, pe motiv că e proprietate privată. Aşa că blocat cu autospecialele intrarea în curtea localului. Invitaţii nu au putut intra, lucru care l-a iritat la culme pe organizator.

Sanda Roman, administrator local: Noi plătim taxe statului român! Noi suntem firmă românească cu angajaţi din România! Nu suntem hoţi! Nu am furat pe nimeni! Nu suntem responsabili pentru vaccinarea populaţiei! Foarte greu ne descurcăm în perioada asta. Tot timpul stăm cu stresul ăsta. Ne închide, nu ne închide, ce facem, cum ne descurcăm. Vine iarna. Sunt evenimente, nu sunt.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: În cadrul acţiunii au fost identificate şi 25 de persoane care nu au respectat măsurile de deplasare în interiorul zonei carantinate, care, de asemenea, au fost sancţionate contravenţional. Până în acest moment au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39 mii de lei.

Cu o rată de incidenţă de 7,99 la mia de locuitori, comuna Recea a intrat în carantină încă de pe data de 5 octombrie. Şi în cursului anului trecut a fost de două ori în aceeaşi situaţie, potrivit observatornews.ro.

 


 

Comenteaza