Lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, încă nerezolvat. Continuă lucrările în zona dealului Oiejdea

Lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, încă nerezolvat. Continuă lucrările în zona dealului Oiejdea

Continuă lucrările de stabilizare a versantului din zona de alunecări de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda.

Constructorul grec, Aktor, se luptă să trebuie să finalizeze lucrările de consolidare a versantului, pentru a putea pune în circulație, la profil de autostradă, sectorul de drum cu alunecări, din zona dealului Oiejdea, pe care încă se circulă în regim de Drum Național. 

Lotul 2 al Autostrăzii 10, Sebeș-Turda, a fost deschis traficului la finalul lunii noiembrie 2021, însă cu restricție de viteză, deoarece pe un sector de 1,5 kilometri, s-au înregistrat alunecări de teren. Chiar dacă atunci constructorul și-a asumat că încheie toate lucrările, până în aprilie aprilie, CNAIR a transmis că încă se lucrează în zonă și a făcut un apel către șoferi să circule prudent și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere amplasate în zonă.

Iată imagini din dronă cu șantierul și porțiunea de autostradă afectată de lucrări:

Contractul pentru Lotul 2 al A10 (Sebeș-Turda) a fost semnat în noiembrie 2014, cu Asocierea Aktor S.A.- S.C. Euroconstruct Trading SRL și avea inițial ca termen de finalizare a lucrărilor luna octombrie 2016. Au urmat întârzieri în cascadă, iar lotul cu probleme a fost pus în circulație, cu restricțiile anunțate, abia la finalul anului trecut.

Comenteaza