Planta-minune care te scapă de răceală, gripă. O ai ACASA

Planta-minune care te scapă de răceală, gripă. O ai ACASA

Natura ne pune la dispoziţie o grămadă de remedii care sunt adevărate binecuvântări pentru sănătatea noastră.

Planta care te scapă de răceală și gripă, leușteanul, poate fi un adevărat aliat al organismului care se luptă cu gripa. Această verdeaţă conține un agent calmant numit eucaliptol, care reduce iritația de la nivelul plămânilor și contribuie la vindecarea unor afecțiuni respiratorii, cum ar fi pleurezia.

Pentru prevenirea sau combaterea răcelii şi gripei se recomandă consumul de frunze proaspete, care conţin uleiuri volatile cu o acţiune antiinfecţioasă puternică şi polizaharide, cu o acţiune de stimulare a sistemului imunitar. Uleiurile volatile şi substanţele amare din compoziţia leuşteanului sunt un excelent stimulent digestiv şi stimulează apetitul. Două frunze proaspete de leuştean mestecate înainte şi după masă combat greaţa şi dischinezia biliară.

Pentru ameliorarea durerilor de cap şi chiar a migrenelor puternice, se mestecă îndelung câteva frunze proaspete. Calmează durerea şi reduce senzaţia de vomă în cazul migrenei. Tratamentul este recomandat şi în crizele biliare, deoarece normalizează activitatea colecistului, scrie dozadebine.ro

 Durerile de gât şi amigdalita trec cu gargară din infuzie fierbinte de frunze uscate de leuştean, faringitele şi laringitele se tratează prin consumul de frunze proaspete de leuştean şi gargară de patru ori pe zi cu infuzie combinată din frunze şi seminţe.

Comenteaza