Planta care oprește căderea părului și previne albirea prematură

Planta care oprește căderea părului și previne albirea prematură

Această plantă reuşeşte să întărească rădăcina firului de păr şi să stimuleze creşterea.

Datorită concentraţiei sale de polifenoli, dar şi de antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură a celulelor, rozmarinul este planta ideală pentru combaterea căderii părului.

Într-un studiu comparativ cu minoxidil, o moleculă chimică pentru preveniea căderii părului, planta a produs rezultate similare pacienţilor care utilizaseră acest tratament recomandat de către dermatologi.

Rozmarinul conţine cantităţi semnificative de vitamina B şi C. Extractele de rozmarin activează irigarea capilară şi stimulează circulaţia sanguină. Astfel, foliculii de păr vor fi hrăniţi în mod corect.

Extractul de rozmarin poate reduce apariţia firelor albe de păr. Datorită nivelului ridicat de acid cafeic şi acid rozmarinic, rozmarinul acţionează asemenea unei vopsele naturale. Cu alte cuvinte, el poate reduce aparţia firelor albe şi grizonate.

Aplicarea directă a uleiului de rozmarin pe scalp stimulează activitatea melanocitelor, ele fiind responsabile de pigmentarea părului.

Având efecte astringente şi antifungice această plantă constituie o soluţie naturală împotriva mătreţii.

Mai mult decât atât, rozmarinul calmează iritaţiile şi ţine sub control mâncărimile şi roşeaţa.

Totodată, planta susţine eliminarea toxinelor care se acumulează la nivelul scalpului. Aplicarea regulată a uleiului de rozmarin face părul să pară mai des şi mai mătăsos.

Comenteaza