Cele mai bune plante pentru răceala și gripă

Cele mai bune plante pentru răceala și gripă

Am pregătit o lista de plante care vă vor ameliora simptomele de gripă şi răceală

Eucaliptul

Eucaliptul e numai bun la casă omului, mai ales pentru că ajută la eliberarea sinusurilor şi la tratarea infecţiilor respiratorii. Toarnă câteva picături de ulei esenţial de eucalipt într-un vas cu apă fierbinte şi inhalează vaporii. Pe lângă faptul că e un decongestionant nazal, acesta are şi proprietăţi antibacteriene. De această metodă pe care mama o utiliza când eram copil, îmi aduc cel mai bine aminte. 

Socul

Ceaiul de soc are atât de multe proprietăţi terapeutice că nu ar trebui să îţi lipsească vreodată din casă. Este eficient în tratarea inflamatiilor căilor respiratorii, reduce febra şi durata răcelii. În plus, acesta contribuie la detoxificarea organismului, fiind indicat în curele de slăbire.

Usturoiul

Şi uite aşa ajunge şi la usturoiul nostru de toate zilele, pe care oamenii îl folosesc în tratarea diferitelor afecţiuni de mai bine de 5000 de ani! Având proprietăţi antivirale, antiinflamatorii şi antifungice, usturoiul previne şi ameliorează răceală.

Ghimbirul

Fiind diaforetic (stimulează transpiraţia), ghimbirul este eficient în lupta contra febrei, dar şi în accelerarea procesului de vindecare după răceală. Mai mult decât atât, o gargară cu apă, miere şi ghimbir e numai bună în tratarea durerilor în gât.

Comenteaza