Incendii în România! 627 de hectare au ars în acest an...care sunt zonele cele mai afectate

Incendii în România! 627 de hectare au ars în acest an...care sunt zonele cele mai afectate
| Foto: foto Justin Sullivan/Getty Images

Pompierii au depus 17 sesizări penale pentru incendii de vegetaţie provocate în ultimele trei luni doar în Arad.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au analizat, la solicitarea AGERPRES, situaţia incendiilor de vegetaţie din ultimele luni, în condiţiile în care aproape zilnic se intervine pentru stingerea acestora, multe afectând terenuri agricole cultivate.

Conform datelor furnizate de ISU Arad, în ultimele trei luni numărul incendiilor de vegetaţie este de două ori mai mare decât în perioada similară a anului trecut (1 aprilie - 15 iulie). Astfel, au fost semnalate şi s-a intervenit pentru stingerea a 121 de incendii de vegetaţie în judeţ, faţă de 55 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"De la începutul lunii aprilie şi până la data de 15 iulie anul curent au fost afectate 627 de hectare de teren. Din cele 627 de hectare, 338,5 hectare reprezintă suprafeţe cultivate cu grâu, orz şi rapiţă", a transmis ISU Arad.

Potrivit aceleiaşi surse, cel puţin 17 dintre incendiile de vegetaţie au fost provocate, astfel că pentru acestea au fost sesizate organele de cercetare penală.

În 30 iunie, în timpul unui val de caniculă, în apropiere de municipiul Arad se înregistra cel mai mare incendiu din acest an, care a distrus grâul de pe 200 de hectare de teren. Au acţionat forţe de stingere atât din municipiu şi localităţi învecinate, cât şi din judeţul Timiş. Pompierii au intervenit trei ore până au reuşit să lichideze flăcările, misiunea fiind îngreunată de vântul puternic şi de temperaturile externe ridicate.

Mai devreme cu câteva zile, pe 21 iunie, în zona localităţii Semlac, a ars un lan de grâu cu suprafaţa de 14 hectare, flăcările pornind de la o ţigară aruncată la întâmplare, iar în 27 iunie a ars un alt lan de grâu, de 10 hectare, lângă municipiul Arad.

Comenteaza