Încă o comună, pe lista localităților unde se extinde rețeaua de apă și canalizare. Investiție de 1,5 mil.lei

Încă o comună, pe lista localităților unde se extinde rețeaua de apă și  canalizare. Investiție de 1,5 mil.lei

Compania de Apă „Someș” SA, operatorul regional aflat sub autoritatea Consiliul Județean Cluj, a scos la licitație lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din localitatea Mociu.

„Am decis să finanțăm cu peste 300 de mii de euro lucrările de extindere a rețelelor edilitare existente din Mociu. La finalul investiției, cca. 50 de noi gospodării vor beneficia de apă potabilă și canalizare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Mociu dispune, în prezent, de un sistem public de alimentare cu apă potabilă și canalizare menajeră, gestionat de Compania de Apă Someș. Însă, pe fondul extinderii fondului locativ, mai multe gospodării situate de-a lungul drumului județean DJ 150 și a mai multor străzi, au rămas neracordate la aceste rețele.

Astfel, pentru alimentarea cu apă a tuturor locuințelor, Consiliul Județean și Compania de Apă Someș au luat decizia extinderii rețelelor de apă și canalizare pe o lungime cumulată de 3,1 km. Noile conducte vor fi conectate la rețelele publice existente.

Investiția, estimată la o valoare de 1.576.100 de lei, este finanțată de Consiliul Județean Cluj din fondul I.I.D. al Companiei de Apă Someș S.A., constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

Comenteaza