''Hai România! Azi batem minciuna la noi acasă: la Drive e flux continuu și ieri am închis cu parcarea plină''

''Hai România! Azi batem minciuna la noi acasă: la Drive e flux continuu și ieri am închis cu parcarea plină''

Clujenii vin valuri la centrul de vaccinare drive thru de la Sala Sporturilor.

''Ieri s-au vaccinat mulți bunici la Drive Through Cluj aduși de copiii lor. Și m-am bucurat pentru că am simțit că fiecare om care a trecut pe aici nu va ajunge într-o formă severă dacă va contacta virusul, având în vedere vârsta lor înaintată. Ne-am dat seama în sfârșit, văzând realitatea din spitale cu oamenii agonizând, îngrămădiți în camere și pe holuri că vom rămâne o țară fără bunici și părinți dacă vom continua să ignorăm evidențele.
Nu știu dacă să cred în minuni, dar cred cu tărie în capacitatea omului de a se depăși pe sine în momente dificile. Si mai cred în energia bună pe care și-o pot da oamenii unii altora, energie care poate muta munții. Minciuna nu mai ține.

Celebra sintagma „COVrig NU există !” a funcționat atâta vreme cât moartea a fost o componentă statistică.
X% vor muri sau vor rămâne cu sechele dacă nu se vaccinează, ziceau specialiștii. Și cât a fost un simplu X, impersonal și abstract nu a fost luat în seama. Dar când moartea a început să umble și pe scara ta, la vecinul de mai sus ai început să te gândești că poate virusul există, se poate muri dacă te tratezi acasă și nu e de glumit deloc.

Minciuna nu mai ține când e grosolană și mai ales când e alimentată de cinism. Oamenii care suferă sunt în marea lor majoritate cei care au ales să creadă că ambulanțele sunt goale. Cei care își îngroapă morții în gropile făcute cu excavatorul deoarece groparii nu mai zoresc cu cazmaua, nu mai pot fi păcăliți.
Și când moare un om moare o întreagă lume și România a pierdut deja prea mult. Arhanghelii urii și ai ignoranței își pierd puterile pentru că vălul minciunii se ridică. Ieri, aprope 100.000 dintre ai noștri au zis Stop minciunii!

Nu am mai strigat “Hai România!” de multă vreme pentru că nimic nu s-a comparat cu euforia produsă de echipa națională de fotbal acum 20 de ani însă ieri, când am văzut cifrele din centrele de vaccinare din toată țara mi-am dat seama că deși târziu, putem să sperăm că va fi bine.

Azi dimineața când am ajuns la Drive, la 8 fără ceva, am numărat 12 mașini la barieră, acum e flux continuu și ieri am închis cu parcarea plină Hai România! Azi batem minciuna la noi acasă .

Notă:
Sunt persoane care nu pot fi vaccinate din cauze medicale, sunt persoane care din motive religioase nu vor să se vaccineze, sunt persoane care au frică de vaccin.Toți trebuie înțeleși și prin dialog și empatie să învățăm să trăim împreună. Nu pot fi de acord însă cu cei care din cinism răspândesc minciuni și manipulează. Minciunile lor au făcut ca astăzi să trăim o criză medicală severă și mii de drame în familiile celor decedați. Prea mulți romani au murit nevinovați''.

Florin Morosanu
membru al echipei Drive Through Cluj

Comenteaza