Gură de oxigen. "U" Cluj învinge Poli Iași și pune capăt seriei de meciuri fără succes

Gură de oxigen. "U" Cluj învinge Poli Iași și pune capăt seriei de meciuri fără succes
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus la limită pe teren propriu, scor 1-0, în cea de-a șasea rundă a play-out-ului Superligii.

Ora de start, 16:45, dar și forma slabă a echipei nu a convins prea mulți clujeni să participe la meci, iar atmosfera a fost pe alocuri dezolantă, cu excepția momentelor în care galeria și-a făcut simțită prezența. În ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat pe teren, jocul a fost unul cel mult modest. Universitatea a fost echipa cu inițiativă, însă lipsa de idei și de inspirație în ofensivă a fost evidentă.

Cu greu s-au apropiat "studenții" de poarta adversă, iar cea mai mare ocazie a venit în minutul 28, când Roger a șutat de la distanță, Lung a respins în față, însă Silaghi și Roguljic s-au încurcat reciproc, deși se aflau în poziție ideală. Până la finalul reprizei situația nu s-a schimbat, iar scorul primei părți a fost 0-0.

Actul secund a adus ceva mai mult ritm în tabăra clujeană, iar rezultatele s-au văzut imediat. La o centrare venită din corner, Thalisson a reluat bine cu capul, dar Lung și-a salvat echipa (48). Cinci minute mai târziu, Popa a scăpat singur și a învins portarul advers, reușita sa fiind confirmată după analiza VAR (53). "Studenții" au continuat să pună presiune și au punctat din nou, însă golul marcat de Thalisson a fost anulat tot după analiza video (60).

Au urmat apoi răspunsul oaspeților, care și-au adus aminte și de aspectul ofensiv al fotbalului. Chiar și așa, ieșenii nu au pus în pericol poarta lui Gertmonas. Universitatea a rămas echipa mai bună și a controlat partida până la final. Așadar, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 1-0 și a oprit seria negativă pe care o traversa.

Comenteaza