Finalurile de meci, agonie și extaz pentru "U" Cluj în actualul sezon. Cum s-au descurcat "studenții" în ultimele minute

Finalurile de meci, agonie și extaz pentru "U" Cluj în actualul sezon. Cum s-au descurcat "studenții" în ultimele minute
| Foto: FC Universitatea Cluj

Rezultatul decis în prelungirile semifinalei din Cupa României e cel mai recent dintr-o serie de meciuri ce au avut echipa clujeană în prim-plan.

În actuala stagiune, Universitatea Cluj a trecut de mai multe ori de la agonie la extaz în minutele de final ale partidelor din Superligă și Cupa României. "Studenții" au jucat nu mai puțin de 9 partide al căror rezultat final a fost decis după minutul 85. ZIUA de Cluj vă prezintă o retrospectivă a acelor partide și a momentelor în care echipa clujeană a fost avantajată de golul marcat în finalul meciurilor.

Prima situație de acest gen a avut loc la finalul lunii iulie, când Universitatea se impunea pe terenul celor de la FC U Craiova 1948 cu 4-3. După ce a adus egalarea în minutul 80, Alex Chipciu a marcat în minutul 86 și a adus trei puncte echipe sale.

A urmat jocul de la Galați, încheiat 1-1, în care Dan Nistor a adăugat un punct în contul clubului său cu un penalty transformat în prelungiri. Același Nistor a marcat pentru 1-1 în prelungirile jocului de pe Cluj Arena contra celor de la CS U Craiova, în luna septembrie. A urmat apoi golul înscris de Bogdan Mitrea în poarta FCSB-ului pentru 2-2 pe terenul trupei din capitală.

Recent, la începutul lunii aprilie, Federico Anselmo a calificat-o pe "U" Cluj în semifinale Cupei României cu o reușită în minutele adiționale ale jocului cu Hermannstadt pentru ca la doar câteva zile, Daniel Popa să izbutească un gol superb împotriva aceleași echipe, în Superligă, pentru 1-1.

Meciurile în care "U" Cluj a beneficiat de un gol marcat pe final:

  • FC U Craiova 1948 - Universitatea Cluj 3-4 (gol Alex Chipciu '86)
  • Oțelul Galați - Universitatea Cluj 1-1 (gol Dan Nistor '90+1)
  • Universitatea Cluj - CS U Craiova 1-1 (gol Dan Nistor '90+1)
  • FCSB - Universitatea Cluj 2-2 (gol Bogdan Mitrea '86)
  • Universitatea Cluj - Hermannstadt 1-0 (gol Federico Anselmo '90+3)
  • Hermannstadt - Universitatea Cluj 1-1 (gol Daniel Popa '90+7)

În schimb, în partida din sezonul regulat contra celor de la Hermannstadt, sibienii au egalat pe teren propriu în prelungiri pentru 2-2, prin Oroian. La final de ianuarie, "studenții" plecau învinși de la Iași, scor 1-0, din cauza unui gol marcat de Sergiu Buș în minutul 86 al întâlnirii. Și, în fine, clujenii au fost învinși în semifinalele Cupei de Oțelul Galați, cu o reușită a lui Malle, în minutul 90.

Meciurile în care "U" Cluj a fost dezavantajată de un gol marcat pe final:

  • Hermannstadt - Universitatea Cluj 2-2 (gol Alexandru Oroian '90+2)
  • Poli Iași - Universitatea Cluj 1-0 (gol Sergiu Buș '86)
  • Oțelul Galați - Universitatea Cluj 2-1 (gol Malle '90)

Așadar, echipa clujeană a câștigat 7 puncte în Superligă și o calificare în semifinalele Cupei României cu reușite izbutite după minutul 85 al partidelor. Pe de altă parte, "studenții" au pierdut 3 puncte în campionat și o prezență în ultimul act al Cupei României din cauza golurilor marcate pe final.

Comenteaza