Final trist de sezon pentru “U” Cluj. “Studenții” au fost învinși din nou de Comuna Recea

Final trist de sezon pentru “U” Cluj. “Studenții” au fost învinși din nou de Comuna Recea
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Costel Enache a pierdut cu 3-2 pe teren propriu, însă victoria nu le-a fost suficientă maramureșenilor, care vor juca barajul pentru menținerea în eșalonul secund.

Universitatea Cluj a încercat să își impună jocul încă din start, însă “studenții” s-au apropiat cu greu de poarta oaspeților. Totuși, minutul 12 a adus surpriza pe Cluj Arena. După o acțiune în flancul drept, Batin a reușit să îl învingă pe Muțiu cu un șut din interiorul careului (12). Șapte minute mai târziu, “Șepcile roșii” au avut șansa egalării, după ce Ribeiro a obținut un penalty.

Portughezul și-a asumat responsabilitatea, însă a încercat o execuție pretențioasă, iar Răilean a prins balonul. Deși aveau nevoie de un gol egalizator, clujenii nu au impresionat, tot oaspeții fiind cei care puteau înscrie. După o jumătate de oră de joc, Balha a trimis pe lângă din poziție ideală. Universitatea a răspuns prin tânărul Meșter, al cărui șut deviat l-a pus la încercare pe goalkeeper-ul maramureșenilor (35).

Două minute mai târziu, același Balha a avut o nouă oportunitate, dar a trimis cu capul alături (37). Ultimele minute ale reprizei le-au aparținut gazdelor, mai întâi Pîrvulescu a trimis de la mare distanță, însă Răilean a respins, iar în minutul 45, portarul celor de la Comuna Recea a salvat un balon trimis de Alex Pop în apropiere de vinclu. Astfel, scorul pauzei a fost 0-1.

Actul secund a început cu o nouă șansă pentru oaspeți, care puteau înscrie după o serie de greșeli în defensiva clujeană (50). Soarta jocului s-a schimbat trei minute mai târziu, când Alex Pop a deviat în plasă o centrare venită din flancul stâng (53). Același Pop a surprins patru minute mai târziu, când a trimis de la aproximativ 25 m, fără speranțe pentru Răilean (57) și i-a adus pe “studenți” în avantaj.

Bucuria a durat puțin pe Cluj Arena. În minutul 64, maramureșenii puteau înscrie după o neînțelegere între Muțiu și Dican, însă Luchin a intervenit în ultima clipă și și-a salvat echipa. Totuși, defensiva clujeană s-a recunoscut învinsă trei minute mai târziu, când Mărieș a restabilit egalitatea (67).

În ultimul sfert de oră ambele echipe au pierdut din turație, iar ocaziile au lipsit. Pop putea reuși tripla după o pasă a lui Filip, însă Răilean a fost la post. Surpriza s-a produs în minutul 86, când Akmatov a fost lăsat liber în careu de o defensivă visătoare și a înscris golul victoriei. Astfel, Comuna Recea reușește al doilea succes al sezonului în fața Universității Cluj, scor 3-2, însă va juca la baraj.

Comenteaza