Foto Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cât costă să fii sportiv sau creativ la Cluj-Napoca

Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cât costă să fii sportiv sau creativ la Cluj-Napoca
Atelier de improvizaţie teatrală, Create.Act.Enjoy. FOTO: Facebook/ Create.Act.Enjoy
Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj
Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj
Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj
Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj

Primul pas spre a cunoaşte oameni noi, cu interese apropiate de ale tale este să fii în mijlocul lor. La Cluj-Napoca, oferta de cursuri sportive sau de creaţie, pentru studenţi, corporatişti, tinere mămici, familii etc. este cât se poate de bogată. 

Dansuri latine, jazz sau house, la Cluj

Fie că eşti un dansator împătimit sau doar ocazional, că te rupi în figuri când ieşi în club sau că ai două picioare stângi, cursurile de dans pot fi un mod plăcut de a-ţi petrece timpului liber. Dansul are beneficii importante asupra sănătăţii fizice şi mintale, cum sunt îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei şi creșterea stimei de sine, ajută la întărirea oaselor și la îmbunătățirea funcțiilor mușchilor și articulațiilor, elimină stresul de zi de zi şi ajută la eliberarea emoțiilor negative.

Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj

În Cluj, mai multe studiouri de dans oferă cursuri pentru toate vârstele şi nivelurile de experienţă, punând la dispoziţia clienţilor o gamă largă de stiluri, de la dansuri latino-americane, la break-dance şi house.

Attitude Dance Studio organizează cursuri de dans pentru copii şi adulţi, spectacole de dans, având deseori participare la evenimente culturale şi la competiţii de dans sportiv sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv. Studioul de Dans este localizat pe strada Baba Novac, numărul 32.

Pentru adulţi, abonamentul cu o şedinţă pe săptămână costă 110 lei, iar abonamentul cu două şedinţe pe săptămână costă 160 lei pe lună.

Salsa Caliente îşi redeschide porţile unui nou curs de începători, care promite să încălzească atmosfera în zilele friguroase ce vor urma în această toamnă-iarnă şi să creeze experienţe memorabile. Cursurile de începători au loc în fiecare luni şi miercuri de la ora 20:30 şi se întind pe durata a două luni. Studioul Salsa Caliente este situat pe strada Dacia, numărul 2.

Abonamentul lunar pentru adulţi este de 120 de lei (200 de lei, la plata integrală a modulului), iar studenţii şi cuplurile beneficiază de reduceri: 100 de lei pe lună abonamentul pentru studenţi (180 de lei, la plata integrală a modulului) şi 200 de lei pe lună este abonamentul pentru cupluri (360 de lei, la plata integrală a modulului).

Şi studiul BAILArte Dance School va deschide 2 grupe noi de începători din data de 2, respectiv 16 octombrie. Cursurile au loc marţea şi joia, de la orele 18:30 şi 21:00, în două locaţii: strada Dorobanţilor, numărul 38 şi pe strada Bucureşti, numărul 77. Abonamentul lunar, care conţine 8 şedinţe, are preţul de 140 de lei, studenţii având reducere 20 de lei.

TDance le oferă cursanţilor o gamă largă de stiluri moderne de dans: hip hop, street dance, house, dancehall, jazz funk. Clubul are 2 locaţii în Cluj-Napoca (în centrul comercial Central şi în Mărăşti, pe strada Henri Barbusse, numerele 26-44) şi una în Floreşti, pe strada Prof. Ioan Rus, numărul 102 B.

Prima şedinţă de dans este gratuită, iar abonamentul lunar este de 100 de lei cu o prezenţă pe săptămână şi 170 de lei, cu două cursuri săptămânal. Şi aici, studenţii şi membrii aceleiaşi familii beneficiază de o reducere de 20 de lei pe lună.

Improvizaţia, "armă" împotriva tracului şi a neîncrederii în sine

Teatrul de improvizaţie capătă tot mai multă popularitate în rândul adulţilor, iar spectacolele de improvizaţie se bucură, la Cluj, de săli pline ochi. Interacţiunea cu ceilalţi oameni, spontaneitatea şi ieşirea din zona de confort sunt doar câteva dintre lucrurile pe care teatrul de improvizaţie le antrenează într-un mediu sigur şi relaxat, unde îţi poţi da frâu liber imaginaţiei. Mai mult, jocul de personaje şi exerciţiile interactive te vor scăpa de frica de vorbit în public şi îţi vor îmbunătăţi limbajul verbal şi non-verbal.

Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj

Create.Act.Enjoy organizează ateliere de teatru de improvizaţie, susţinute de actriţa Teatrului Naţional Cluj, Diana Buluga, alături de care vei învăța să îți crești puterea de concentrare, să comunici cu mai mult curaj și să socializezi fără bariere. Structurat pe exerciții și jocuri de personaj și comunicare, atelierul te va familiariza cu tipuri de joc scenic și te va antrena în jucarea unor situații inedite.

Preţul atelierului este de 450 de lei, cu o reducere de 15% pentru studenţi, atelierul fiind structurat în 8 şedinţe a câte 2 ore fiecare.

Atelierele de improvizaţie Personact sunt susținute de Cornel Răileanu și Cristina Pardanschi, actori la Teatrul Național Cluj și profesori universitari în învățământul teatral. Cursul de improvizaţie promite că te va scoate din zona de confort şi îţi va îmbunătăţi abilitățile de public speaking, capacitatea de a fi creativ şi ascultarea activă. Metoda folosită în cadrul atelierelor de improvizație este una interactivă, elementul principal fiind constituit din exerciții teatrale individuale și de grup, numite generic jocuri.

Atelierele se desfășoară în ședințe săptămânale a câte două ore, în grupe de minim 10 persoane. Cursul va începe la data de 5 noiembrie şi va avea o durată de 4 luni. Preţul cursului este de 380 de lei pe lună.

Jonglerie, pictură şi curs de supravieţuire... în natură

Palatul Urania găzduieşte, începând cu această săptămână, cursuri de jonglerie cu mingi şi poi-uri, susţinute de Circus Fairies. Atelierul se adresează tuturor celor tentaţi de idee, tineri şi adulţi începători. Cursul costă 120 de lei. Mai multe detalii găsiţi aici.

Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj

Atelierul Verde Cub desfăşoară cursuri de desen, participanţii având posibilitatea de a învăţa noţiuni de paginaţie, construcţie, perspectivă, compoziţie şi valoraţie pornind de la forme geometrice simple, natură statică şi ajungând la abordarea figurii umane. De asemenea, în cadrul cursului vor fi experimentate tehnicile de lucru în creion, cărbune, sanguină şi desenul în pensulă având ca suport hârtia.

Vârsta minimă pentru participare este de 14 ani, iar materialele sunt oferite de atelier şi sunt incluse în costul cursului. Pregătirea anterioară în domeniul artelor plastice nu este necesară. O şedinţă de 2 ore costă 80 de lei, iar abonamentul lunar, 240 de lei.

Centrala de Escaladă este un proiect dezvoltat în interiorul unei vechi fabrici, din zona centrală a Clujului, pe strada Horea, numărul 8. Cu o suprafață de peste 340mp, spatiul beneficiază de două săli de bouldering o cafenea și un pub, o bibliotecă însoțită de o zonă de relaxare, o sală de forță, un magazin de profil, o sală de proiecții și prezentări, vestiare/dușuri, și o zonă expozitională.

Centrala de Escaladă  organizează cursuri de iniţiere şi perfecţionare în escaladă, precum şi tehnici de folosire a echipamentului specific căţărării, pentru toate categoriile de vârstă şi toate nivelurile de performanţă.

Cursurile se desfăşoară respectând standardele si calificativele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, iar formarea este  asigurată de instructori atestaţi.

O altă activitate care te va scoate din zona de confort este cursul de supravieţuire în natură, care se va desfăşura în Munţii Apuseni. Pentru această ieşire nu este percepută nicio taxă, dar echipamentul este obligatoriu pentru a face faţă vremii şi locaţiei.

Cazarea se va face sub cerul gol, iar din rucsac nu trebuie să îţi lipsească bocancii şi îmbrăcămintea de munte, apă şi mâncare, dar şi medicamente împotriva durerii de cap şi de stomac, un cuţit bun, o mică trusă de prim ajutor, sac de dormit, sfoară şi o frontală bună. Mai multe detalii despre acest curs găsiţi aici.

Arte marţiale şi autoapărare

Centrul TENGU este o iniţiativă locală care aduce sub acelaşi acoperiş posibilitatea studierii unei palete largi de arte martiale, de la MMA, la Muay Thai şi Kickboxing. Indiferent de stilul practicat, disciplina, seriozitatea, respectul, dezvoltarea şi condiţionarea fizică, dezvoltarea mentală şi performanţa sportivă sunt priorităţi. Participarea la antrenamente nu este condiţionată de vârstă, pregătire sau experienţa sportivă, programul fiind suficient de divers pentru a satisface nevoile unei categorii largi de persoane. Centrul este situat în Piaţa Gării, numerele 4-5.

Dansuri sau teatru, arte marţiale şi supravieţuire în natură. Cursuri pentru studenţi şi nu numai, la Cluj

Şcoala Bukan de Krav Maga oferă cursuri atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, adresându-se oricărei persoane interesate, indiferent de sex, condiție fizică sau pregătire anterioară. Modul de predare și de structurare a materiei este de așa natură încât să poată fi asimilată de oricine. La început veți participa la antrenamentele grupei de începători, iar trecerea de la o grupă la următoarea se face în urma unui examen de centură, unde veți aplica bazele pe care le-ați învăţat anterior.

În Krav Maga, abordarea prezintă un caracter strict de autoapărare, neexistând reguli sau competiții, fiecare practicant învățând și perfecționându-se pentru propria siguranță.

Comenteaza