Conducerea IPJ Cluj a dispus o anchetă internă, după ce poliţiştii au călcat pe cap un tânăr încătușat

Conducerea IPJ Cluj a dispus o anchetă internă, după ce poliţiştii au călcat pe cap un tânăr încătușat

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Cluj a solicitat declanşarea unei anchete interne după intervenţia unor poliţişti pentru imobilizarea unui tânăr care ar fi provocat un scandal într-un local din municipiul Cluj-Napoca. Tânărul ar fi încercat să fugă, fiind urmărit de poliţişti, iar la un moment dat s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut, agenţii folosind forţa pentru a-l încătuşa.

Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat, luni, că au fost dispuse verificări interne, de către conducerea instituţiei, privind intervenţia la un eveniment din 26 noiembrie, produs în municipiul Cluj-Napoca.
 
”Din primele informaţii, la data menţionată mai sus, în jurul orei 04.10, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre o stare conflictuală, izbucnită la un local de pe strada Republicii din municipiu. Agenţii de pază ar fi solicitat unui grup de persoane aflate în interior să părăsească localul, întrucât acesta s-a închis. În acel moment, un tânăr ar fi devenit recalcitrant, provocând scandal. Având în vedere aceste aspecte şi pentru a putea evacua persoanele aflate în interior, agenţii de pază au folosit spray lacrimogen şi au sesizat poliţiştii”, a explicat sursa citată.
 
Poliţiştii ajunşi acolo au identificat persoana responsabilă de scandal, aceasta refuzând să se legitimeze şi fugind.
 
”Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, iar la un moment dat, tânărul s-ar fi împiedicat, căzând la pământ. Poliţiştii au folosit forţa pentru a-l încătuşa, ulterior stabilind că este vorba despre un tânăr, de 20 de ani, din Cluj-Napoca. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal şi refuz de legitimare”, a arătat IPJ Cluj.
 
De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă, întrucât în timpul evacuării persoanelor din local, agenţii de pază ar fi agresat o femeie.
 
”După analizarea elementelor relevate, se vor dispune măsuri în consecinţă”, a precizat sursa citată.

Comenteaza