Video Este gata noua farmacie a Spitalului de Urgență Cluj

Este gata noua farmacie a Spitalului de Urgență Cluj

Spațiul în care va funcționa farmacia Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, reabilitat și modernizat cu 3 milioane de lei, este pregătit să fie dat în folosință.

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean (CJ) Cluj, Municipiul Cluj-Napoca, societatea Terapia și spital. Investiția, de 3,1 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, a presupus reabilitarea și modernizarea unui corp de clădire (demisol și parter) – monument istoric, în care funcționa tâmplăria unității, și transformarea acestuia într-un spațiu adecvat pentru o farmacie de spital cu circuit închis.

În acest sens, s-au făcut următoarele alocări: CJ - 1,4 milioane de lei, Consiliul Local - 835.000, venituri proprii ale SCJU – 825.000. S-a adăugat sponsorizarea Terapia, de 500.000 de lei, pentru achiziționarea mobilierului specific pentru farmacie și spații de depozitare, în scopul desfășurării activității de farmacie.

Reabilitarea spațiului a presupus demolări și desfaceri ale unor ziduri existente de compartimentare și crearea de goluri în zidării existente; consolidări ale pereților și bolților; lucrări de restaurare; recompartimentarea spațiilor; instalații sanitare, termice, electrice, curenți slabi; instalație de ventilație – chiller; montcharge interior și exterior.

Alte intervenții au vizat lucrări la tavane, pardoseli; cameră-frig; tâmplării noi (similare celor istorice), din lemn masiv de stejar; finisaje interioare și exterioare; rampă de acces; copertină din sticlă securizată.

Comenteaza