Economist: Mulți români vor merge la magazin ca la muzeu, doar vor admira produsele, dar nu și le vor permite

Economist: Mulți români vor merge la magazin ca la muzeu, doar vor admira produsele, dar nu și le vor permite

Adrian Negrescu a vorbit despre o posibilă criză alimentară în România, dar și despre cum ar trebui relansată economia țării.

Economistul Adrian Negrescu a vorbit vorbit despre o posibilă criză alimentară, dar și despre cum va trebui relansată economia, în interviul pentru ziare.com, citat de români buni.info.

„Criza alimentară, în România, va însemna o criză a puterii de cumpărare. Nu vor lipsi produsele de pe raft, asta este singur, însă pentru mulți dintre români vizita la hipermarket va fi ca la muzeu. Vor admira produsele, dar nu și le vor permite. În următoarele luni, pe fondul scumpirilor, vom asista la o scădere sensibilă a vânzărilor în volum, pe fondul deprecierii puterii de cumpărare”, afiră Adrian Negrescu.

Acesta suștine faptul că românii vor cumpăra în cantități mai mici, „la suta de grame”

„Românii vor cumpăra mai puțin, probabil la suta de grame, cum au făcut-o de Paște, și în general produse mai ieftin, de la brandurile marcă proprie. Produse mai ieftine, dar mai slabe calitativ, pentru că producătorii și importatorii vor căuta să aducă cât mai mult pe raft alimente pe care să și le poată permit oamenii.

Pentru alte țări, da, situația va fi una dificilă, când vorbim de aprovizionarea cu grâu, cu porumb, cu ulei, în condițiile în care majoritatea importurilor veneau din Rusia și Ucraina”, mărturisește analistul finanaciar Adrian Negrescu.

Comenteaza