Domnului primar Emil Boc: "Scoateţi lacătul de la curtea școlii!"

Domnului primar Emil Boc: "Scoateţi lacătul de la curtea școlii!"
| Foto: declic.ro

O nouă petiţie marca declic.ro este adresată edilului oraşului Emil Boc, dar şi primarilor din țară cu îndemnul să deschidă curțile școlilor în afara orelor de curs.

Este nevoie ca spațiile sportive din curțile școlilor să fie redate comunității, pentru a impulsiona la nivel național mișcarea și sportul și pentru a reduce sedentarismul și obezitatea la copii.

Curțile școlilor reprezintă spații publice în care copiii pot face mișcare zilnic. Dar acestea rămân închise în afara orelor de curs. Primăriile gestionează aceste spații și au puterea să le deschidă pentru folosul tuturor copiilor. Avem deja exemple pozitive de deschidere de curți, dar ele trebuie generalizate în toată țara, conform declic.ro. 

"Descuiați-vă mințile! Mă bucur să pun umărul la o campanie prin care deschidem curțile școlilor, cele mai importante spații publice din cartierele României! Vine vara și vreau să imi scot cei doi băieți, pe Matei și Timotei, la mișcare.

Mă doare inima să văd curți închise, mai ales că e la îndemână să dăm o șansă atât copiilor, dar și rezidenților, să facă mișcare, cu atât mai important în noile condiții de sedentarism online.

Ne adresăm lui Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, care poate convinge ceilalți primari să scoată lacătul de la curtea școlii. Îți pasă de sănătatea ta și a copiilor tăi, atunci semnează petiția ca să punem presiune pe ei"!, anunţă Adrian Dohotaru pe pagina sa de socializare. 

"Este esenţială mişcarea celor mici. Obişnuiam să sar gardul şcolii să putem bate mingea prin curte la poartă sau la coşul de baschet. După ce au pus portari nu am mai fost lăsaţi să ne jucăm. Aşa am început sa stagnez în mişcare, să îmi scot acest obicei sănătos. Nu aş vrea ca următoarele generaţii să păţească la fel", a comentat un semnatar al petiţiei. 

Comenteaza