Daniel David, rectorul UBB Cluj, despre GREVA din educație: "Eu nu sunt membru de sindicat, dar…”

Daniel David, rectorul UBB Cluj, despre GREVA din educație: "Eu nu sunt membru de sindicat, dar…”
| Foto: Facebook / UBB Cluj

Rectorul UBB a transmis care este poziţia universităţii clujene în ce priveşte greva din educaţie şi face precizarea că salariile personalului nedidactic/administrativ de la UBB au fost crescute recent din fonduri proprii.

"Dragi membri ai comunității UBB,
Mai mulți dintre voi sau oameni din afara UBB, inclusiv jurnaliști, m-au întrebat despre poziția UBB față de preconizata grevă din educație.

Sindicatele au rostul lor într-o democrație. Probabil că membrii de sindicat vor urma decizia sindicatului. Ceilalți colegi din UBB se pot proiecta individual, autonom, ghidați de valorile comune ale comunității noastre, așa cum am încurajat mereu în situații similare.

Poziția mea individuală este următoarea:
Eu nu sunt membru de sindicat, dar susțin ideea sindicală de acum a creșterii salariale în preuniversitar și în universitar (aici, după mine, mai ales pentru gradele didactice/de cercetare mici, pentru personalul auxiliar și nedidactic/administrativ).

Numai așa putem restaura statutul de prestigiu al educației în societate! Ca om care susține excelența și meritocrația în mediul academic, cred însă că trebuie discutat apoi și despre diferențieri salariale pe bază de merit/performanță, dar asta, sigur, după ce asigurăm un nivel comun decent de salarizare.

Îmi doresc ca deciziile sindicatului și ale celorlalți colegi să țină cont și de interesele studenților, în final noi fiind aici pentru ei și putând câștiga în prestigiu doar împreună!
Cu prețuire, Daniel David

P.S. Reamintesc că la UBB am crescut recent salariile personalului nedidactic/administrativ din fonduri proprii, dar nu știu cât timp putem susține asta și este nevoie ca statul să-și asume responsabilitatea pentru prestigiul educației, inclusiv prin nivelul de salarizare", a transmis rectorul UBB Cluj, într-un comunicat de presă publicat pe pagina de socializare a universităţii clujene. 

Comenteaza