Foto Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale. "Feroviarii", printre remarcați

Cum s-au descurcat jucătorii echipelor clujene la loturile naționale. "Feroviarii", printre remarcați
| Foto: frf.ro

România a început foarte bine campania de calificare la EURO 2024, cu două succese în primele două jocuri.

CFR Cluj, Universitatea Cluj și Unirea Dej sunt cele trei formații din județ reprezentante în cadrul loturilor naționale de juniori și tineret. Pe lângă selecționatele României, "feroviarii" au avut un jucător convocat la naționala statului Curaçao și unul la echipa U23 a Ghanei, în timp ce divizionara secundă a avut un reprezentant în lotul Republicii Moldova.

Naționala de seniori

România a început cu dreptul noile preliminarii și speră la calificarea la EURO 2024. Elevii lui Edi Iordănescu au început cu două succese și ocupă locul secund în grupă, după Elveția, cu care se află la egalitate de puncte.

CFR Cluj a avut doi jucători în lotul naționalei de seniori, Cristi Manea și Andrei Burcă. Dacă primul a fost rezervă în victoria cu Andorra (2-0) și integralist în succesul cu Belarus (2-1), stopperul a prins toate minutele în ambele partide, ba chiar a marcat în cel de-al doilea joc.

Naționala U21

Selecționata condusă de Emil Săndoi a pus la punct ultimele detalii înainte de Campionatul European de tineret care va avea loc în vară și va fi găzduit și de Cluj-Napoca. Naționala U21 a disputat două jocuri amicale, contra Portugaliei (0-2) și contra Germaniei (0-0).

"Feroviarii" Claudiu Petrila și Daniel Bîrligea au intrat la pauză în primul meci, iar în cel de-al doilea au prins 62, respectiv 74 de minute în teren.

Loturi nationale

Daniel Bîrligea și Claudiu Petrila la naționala U21 (foto: frf.ro)

În schimb, portarul Universității Cluj, Andrei Gorcea a rămas pe bancă în ambele partide.

Loturi nationale

Andrei Gorcea, alături de ceilalți doi portari ai echipei naționale U21 (foto: frf.ro)

Naționala U20

Două partide de pregătire a disputat și naționala U20 pregătită de Daniel Pancu, 1-1 împotriva Portugaliei și 0-4 împotriva Norvegiei. Goalkeeper-ul campioanei, Răzvan Sava, a fost integralist în primul meci și a rămas pe bancă în cel de-al doilea.

Loturi nationale

Răzvan Sava, echipa națională U20 (foto: frf.ro)

Pe de altă parte, Ianis Stoica a jucat 64 de minute contra lusitanilor și 81 de minute contra scandinavilor, în timp ce fundașul Unirii Dej, Gabriel Buta, a intrat în minutul 75 cu Portugalia și a evoluat 66 de minute cu Norvegia.

Loturi nationale

Ianis Stoica (nr. 10) și Gabriel Buta (nr. 4), echipa națională U20 (foto: frf.ro)

Naționala U19

Apărătorul Unirii Dej, David Maftei, a făcut parte din lotul României care a participat la Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European. Elevii lui Alexandru Pelici au obținut doar o victorie, au suferit două eșecuri și au ratat șansa participării la turneul final.

Maftei nu a fost în lot la înfrângerea în fața Norvegiei (0-4), însă a fost integralist la victoria cu Irlanda de Nord (3-1) și la eșecul contra Franței (2-4).

Loturi nationale

David Maftei (nr. 2), la echipa națională U19 (foto: frf.ro)

În ceea ce privește fotbaliștii convocați la alte naționale, atacantul CFR-ului, Rangelo Janga, a evoluat 84 de minute în înfrânerea suferită de Curaçao contra Canadei (0-2) în CONCACAF Nations League și 57 de minute în amicalul pierdut contra campioanei mondiale, Argentina (0-7).

În preliminariile EURO 2024, Dorian Railean, portarul Unirii Dej, a fost integralist în ambele meciuri ale Republicii Moldova, 1-1 vs. Insulele Feroe și 0-0 vs. Cehia.

De asemenea, "feroviarul" Emmanuel Yeboah s-a calificat alături de selecționata U23 a Ghanei la Cupa Africii pe Națiuni U23, după 2-1 la general contra Algeriei U23.

Comenteaza