Cum arată șantierul pentru noul Parc Farmec

Parc de cartier în proces de modernizare. Investiție de 1,8 milioane lei pentru noul Parc Farmec.

"Astăzi am fost pe teren la Parcul Farmec situat pe str. București, în cartierul Mărăști. Pe o suprafață de 3.152 mp, proiectul Primăriei vizează reabilitarea și modernizarea parcului, astfel încât această zonă verde să corespundă cerințelor tuturor utilizatorilor, de toate vârstele", a declarat edilul Emil Boc. 

În cadrul proiectului sunt prevăzute funcțiuni tipice unui parc de cartier: zonă de activități sportive cu echipamente de fitness, zonă cu mese de șah (3 ansambluri), zonă cu mese de tenis de masă și 2 zone de joacă pentru copii realizate din materiale durabile.

Zona verde va fi regenerată, iar vegetația existentă revitalizată, fiind prevăzută plantarea a 30 arbori și 100 arbuști noi. De asemenea, se vor planta plante perene și va fi amplasat gazon pe o suprafață de 2350 mp. Se urmărește păstrarea intactă a biodiversității Canalului Morii (1232 mp), iar cadrul natural este tratat cu mare atenție în procesul de amenajare a zonelor verzi de recreere.

Legătura dintre zonele parcului va fi realizată prin intermediul a două podețe destinate pietonilor, placate cu elemente din lemn, ce vor facilita trecerea peste Canalului Morii.

Alte dotări în cadrul proiectului:
- rastel pentru biciclete de 13 m lungime, racordat la reţeaua de curent electric
- fântână pavimentală cu 16 jeturi, cu iluminare de tip LED și sistem de reciclare a apei
- mobilier urban modern
- mobilier urban adaptat persoanelor cu dizabilități
- iluminat public cu LED
- sistem de irigație prin aspersiune
- sistem de supraveghere video
- toaletă cu sistem de autocurățare

Executantul lucrărilor este Asocierea S.C. RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L.- PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA S.R.L.. Valoare proiectare și execuție: 1.846.500,60 lei fără TVA.

Etichete
Comenteaza