Video Cum arată șantierul Parculului Observator

Cum arată șantierul Parculului Observator

Un video arată progresul șantierului Parculului Observator din Zorilor.

Acesta va fi amenajat pe o suprafață de 1,2 ha și le va oferi clujenilor diverse posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber. Situat în centrul cartierului Zorilor, parcul va oferi atât locuitorilor din zonă, cât și celorlalți clujeni de toate vârstele un spațiu verde de calitate, cu diverse facilități: loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. De asemenea, Sistemul de iluminat LED prevăzut va dispune de sistem de telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.

În ceea ce privește dimensiunea verde pe care municipalitatea clujeană s-a axat în realizarea proiectelor de infrastructură, în viitorul parc se vor planta peste 180 arbori și peste 240 arbuști, pe lângă cei deja existenți. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă.

Aleile vor fi amenajate din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni (termen finalizare: iulie 2023). Executantul lucrărilor este Garden Center, alături de Ro-Verde Landscaping.

Până acum primăria a câștigat toate litigiile cu privire la procedura de expropriere pentru realizarea parcului. Cuantumul final al valorii terenului expropriat va fi stabilit de către instanța de judecată, prin sentința definitivă. În prezent există doar o sentință de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, sentința finală cu privire la valoarea terenului expropriat va fi stabilită de către Curtea de Apel Cluj, conform procedurilor legale.

Etichete
Comenteaza