Consilier local, către Dorin Bob: "Oricum ar fi reabilitat hotelul și orice pasaj pietonal s-ar construi prin interior, vorbim de o clădire ridicată ilegal"

Consilier local, către Dorin Bob: "Oricum ar fi reabilitat hotelul și orice pasaj pietonal s-ar construi prin interior, vorbim de o clădire ridicată ilegal"

Un consilier local spune că hotelul Crisitan, achiziționat recent de Dorin Bob, nu are viitor, deși omul de afaceri a dezvăluit planurile de a-l moderniza și de a construi un pasaj pietonal acolo unde imobilul ocupă trotuarul.

"Saga Hotelului Cristian continuă! Dorin Bob, noul proprietar al controversatul Hotel Cristian, a făcut publice planurile sale de modernizare ale hotelului. Dincolo de diverse lucrări de reabilitare, soluția pe care acesta o propune ca răspuns la faptul că hotelul ocupă ilegal trotuarul constă în construirea unei galerii pentru pasajul pietonilor prin clădire. Ca la Milano, adăugă acesta. Însă, oricum ar fi reabilitat hotelul și orice pasaj pietonal s-ar construi prin interiorul clădirii, problemele de fond rămân.

Imobilul este o excrescență ce ocupă spațiul public, dezechilibrează geometria pieței și perturbă fluxurile de trafic, afectând grav dezvoltarea acestei zone semi-centrale, în care se vor investi peste 18 milioane de euro pentru modernizare. Apoi, nu putem trecem peste faptul că vorbim de o clădire ridicată ilegal pe spațiul public, iar autorizarea oricăror lucrări de modernizare ale acesteia ar echivala practic cu o legitimarea a ilegalității.

Deși domnul Primar Boc a declarat că hotelul nu poate fi nici demolat, nici expropriat, legea permite exproprierea clădirilor în vedere lucrărilor publice de modernizare. Un argument în plus, pe lângă modernizarea zonei, este că astfel am reveni la geometria inițială a locului, existența trotuarului precedând construirea clădirii, iar eliberarea spațiului de un imobil cvasi ilegal ce prejudiciază interesul public reprezentând un motiv consistent care să justifice oportunitatea exproprierii", a declarat consilierul local USR-PLUS Alexandra Oană. 

Afaceristul se află într-un mare impas, după ce primarul Emil Boc a spus despre clădirea pe care Dorin Bob ar fi dat peste 200.000 de euro că este "o construcție ilegală cap coadă" care "nu va avea niciodată acte în regulă".

Comenteaza