Clujul rămâne în topul COVID. Incidența în Cluj-Napoca, de cinci ori mai mare față de media națională/ Câți bolnavi sunt

Clujul rămâne în topul COVID. Incidența în Cluj-Napoca, de cinci ori mai mare față de media națională/ Câți bolnavi sunt

Aproape jumătate dintre cazurile de COVID-19 din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj și încă trei județe.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că 46,2% dintre cazurile de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Maramureş şi Braşov.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 44,8% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 48,8% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

De asemenea, numărul persoanelor internate la Cluj cu COVID a trecut din nou de 100. Conform buletinului COVID de luni al Ministerului Sănătății, în județul Cluj erau internate 101 persoane, dintre care 13 copii, iar la Terapie Intensivă se aflau 8 bolnavi în stare gravă, toți adulți. Județul se situează, astfel, pe locul doi național la numărul pacienților din spital, după București, unde sunt 221 de persoane internate. La nivel național erau internați 1.404 pacienți, dintre care 134 la ATI. 

Rata de incidență a infectărilor este în creștere la Cluj. În ultima săptămână a urcat la 1,63 cazuri la mia de locuitori, iar numărul cazurilor active de boală a ajuns la 1.236. În urmă cu o lună, rata de incidență era 0,67 la mie, cu 512 cazuri de boală în tot județul.

La Cluj-Napoca coeficientul a trecut de 2 la mie și a ajuns la 2,18 la mie, de cinci ori mai mare față de media națională, care este 0,44. Potrivit raportului DSP Cluj, în intervalul 26 februarie - 11 martie, în județ Cluj-Napoca erau active 733 de cazuri de boală. 

La nivel de județ, doar 19 UAT-uri din cele 81 mai au coeficientul zero, alte 6 au trecut de pragul de 2 cazuri la mia de locuitori, iar comuna Aiton a urcat la 3,06 la mie. 

Comenteaza