Clujean atacat de mistreț, preluat în stare gravă cu elicopterul. În zonă avea loc o partidă de vânătoare

Clujean atacat de mistreț, preluat în stare gravă cu elicopterul. În zonă avea loc o partidă de vânătoare

Bărbatul rănit a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Polițiștii dejeni au fost sesizați astăzi, în jurul orei 10.40, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe un teren agricol situat în localitatea Unguraș, un bărbat ar fi fost atacat de un exemplar de porc mistreț.

Conform IPJ Cluj, la fața locului, polițiștii au identificat persoana, un bărbat de 64 de ani, care a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat în vederea acordării îngrijirilor și investigațiilor de specialitate. 

Cercetările efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul, în timp ce desfășura activități agricole, pe un teren aflat în extremitatea localității Unguraș, a fost surprins de un porc mistreț, fiind rănit.

Totodată, din verificările preliminare desfășurate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere, a reieșit faptul că în proximitatea locului în care s-a produs evenimentul a fost desfășurată o partidă de vânătoare în baza unei autorizații ce nu respectă prevederile referitoare la prevenirea pestei porcine africane.

Potrivit dejeanul.ro, una dintre salbaticiuni, un mascul de mistreti, a parasit turma si a ajuns in gradina barbatului, care culegea prune. Animalul speriat l-a pus la pamant ca secerat, iar mai apoi i-a provocat rani extrem de grave. Rudele acestuia au sunat la 112, insa au pornit cu ranitul, cu o masina, spre Spitalul din Dej. Intre timp, pe drumul dintre Unguras si Dej, in zona localitatii Nires, a ajuns si elicopterul SMURD, care l-a preluat pe barbat, acesta fiind transportat la spital la Cluj-Napoca.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar de cercetare penală, pentru documentarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Comenteaza